Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Ægypten’s dilemma

leave a comment »

Den ægyptiske tone overfor HAMAS bliver mindre og mindre venlig. Senest med en mur mellem Gaza og Ægypten. for at sætte en stopper for 400 tuneller beregnet til fødevarer og våben. Ægypten accepterer ikke, at Hamas fortsætte at bygge tunnller i Ægypten og ønsker at skærpe kursen.

Hvis Ægypten slår hårdere til mod HAMAS, der også har angrebet ægyptiske interesser, får han MUSLIM BROTHERHOOD på nakken. Det var dem, der var ansvarlige for mordet på ANWAR SADAT, der forinden havde lavet en fredsaftale med Israel, der forlod Sinai efter deres erobring/besættelse. Aftalen kaldes også CAMP DAVID-accords.

Siden 1967-krigen har Israel forladt, Sinai, Gaza og ca. halvdelen af Vestbredden, så når resolution 242 kalder for tilbagetrækning fra besat område fra 1967-krigen til sikre grænser, er ca 95% af områderne allerede forladt. For man hører tit om tilbagetrækning fra områder vundet/erobreret/besat fra 1967, men man glemmer ofte at SINAI som det største omårde er forladt helt. En overgang var der endda mindre israelske byer, der ligesom i Gaza blev forladt og beboere sendt retur til Israel. Den største af de byer i Sinai var Yamit.

Written by semit

10. januar 2010 hos 16:10

Lagt i Ægypten, Terror

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: