Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Ny terrorbombe i Indien – Denne gang rettet mod Chabadhuset

leave a comment »

Beit Chabad, Mumbai Israel news photo: Yossel

Kilde: Anshel Pfeffer, Haaretz korrespondent, og The Associated Press

Eksplosion i Pune cafe, mindst 9 døde, 53 sårede. Ingen har endnu påtaget sig ansvaret. Den indiske efterretningstjenester mener, at bomben højst sandsynligt var bestemt for det lokale Chabad House, der ikke ligger mange meter væk. Cafeen er også populær blandt turister, så det kunne også være målet. Bomben detonerede efter, at en tjener åbnede en pose på stedet. Hovedtesen går på, at posen var beregnet til at blive afhentet på cafe og taget til Chabad House (jødiskreligiøst kollektiv)

En indisk minister Palaniappan Chidambaram mener, at dette angreb var det betydeligste siden terrorangrebet i Mumbai,  26-29 november 2008, hvor mindst 173 blev dræbt og 308 sårede.

Indien har advaret om et muligt nyt angreb i de seneste uger.

Det er ikke første gang, der rettes angreb på et Chabad-hus i Indien. Også Mumbai-angrebet i 2008 var en del af angrebet rettet mod et Chabdhus. Det har nok været en god ide at flytte eller invitere en del af de indiske jøder til Israel.

Hvornår har der sidst været terrorangreb på muslimer fra jøder? Mig bekendt skal man tilbage til uafhængighedskrigen i 1948 og deromkring udført af private grupper. Derudover har der været landekrige med dræbte på alle sider.

Politisk vil det knytte Indien og Israel endnu tættere sammen og øge Indiens mistænksomhed overfor det muslimske mindretal, der over en kam bliver mindre populære, selvom 99.99% sikkert er fredelige. De civile muslimer betaler prisen for få menneskers terror. Ligesom i Gaza er der få, der fyrer raketter af, men det er befolkningen som helhed, der betaler prisen i form at øget mistænksomhed og færre byggematerialer, der kan anvendes til raketter og bunkere, som Hezbollah udbygger i Libanon.

Written by semit

14. februar 2010 hos 13:52

Lagt i Antisemitisme, Indien, Israel

Tagged with , , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: