Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Abu Jihad

with one comment

En UNRWA fodboldturnering opkaldes efter terrorist Abu Jihad.

UNWRA forbinder man normalt med en organisation, der har holdt arabiske/palæstinensiske flygtninge i lejre i op mod 62 år og man taler nu om 4-generations flygtninge. Jamen så se at få dem ud af lejrene! Integerer dem hvor de er!

Et UNRWA uddannelsesprogram i Ramallah har hædret terroristen Abu Jihad med en fodboldturnering i hans navn. Turneringen var arrangeret af Fatah Students’ ungdomsafdeling på UNRWA’s Women’s Training Center og Faculty of Educational Sciences i Ramallah. Studenterrådet og Shabiba [Fatah] studenterbevægelsen på UNRWA’s Faculty of Educational Sciences har lanceret en fodboldturnering under navnet, ‘The Shahid (Martyr) Abu Jihad Tournament.”

Resterne af en bus, kapret af Mughrabi, planlagt af Abu Jihad

At UNWRA er vært for en turnering til ære for en terrorist er ikke første gang. FN har også støttet en UNICEF-sponsoreret lejr i 2003 opkaldt efter “den Shahida (Martyr) Wafa Idris.

Abu Jihad var en af grundlæggerne af Fatah-bevægelsen og planlagde terroraktiviteter fra midten af 1960’erne. Næstkommanderende til Yassir Arafat og leder af den militære fløj af PLO og gjorde tjeneste som stedfortrædende øverste militære leder af Fatah. Abu Jihad planlagde mange af de store Fatah terrorangreb, herunder de værste terrorangreb i Israels historie, hvor 37 civile blev myrdet i en buskapring ledet af Dalal Mughrabi i 1978. Han har også planlagt gidseltagning på Savoy Hotel i Tel Aviv i 1975, hvor otte gidsler og to israelske soldater blev dræbt. Abu Jihad blev dræbt i 1988 i en operation ledet af Israel.

Det kommer mere og mere frem, at UNWRA er mere politisk end humanitært. Deres mål er ikke flygtninges ve og vel men derimod politisk at skabe en nationalstat for palæstinenserne. Men hvorfor vælge den sværeste løsning at omdanne Israel? Hvorfor ikke spinge over hvor gærdet er lavest og anvende det østlige Palæstina, der idag hedder Jordan? Og hvor indbyggerne har samme religiøse forhold, skikke, traditioner og sprog, fordi jordanerne ER palæstinenserne set i historisk perspektiv. Og næstbedst: Ophæv flygtningenes status, så de er indbyggere istedet for statsløse.

Kilde: PALWATCH / Itamar Marcus and Nan Jacques Zilberdik

Written by semit

3. marts 2010 hos 09:46

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. http://www.mfa.gov.il/MFA/Terrorism-+Obstacle+to+Peace/Terror+Groups/32nd_anniversary_coastal_massacre_11-Mar-2010.htm

  11 marts var det 32 år siden, at massakren fandt sted.

  Dalal Mughrabi og co. sejlede ind på en strand i nærheden Ma’agan Michael, nord for Tel Aviv, med Kalashnikov-rifler, lette morterer og sprængstoffer.

  De gik mindre end en sømil op til en firesporet hovedvej, hvor de begyndte at åbne ild mod forbipasserende køretøjer før de kaprede en bus på vej til Haifa. De myrdede amerikanske foto-journalist Gail Rubin, der var have natur-fotografier på programmet, men som var i nærheden.

  Terroristerne fortsatte med at skyde og kaste håndgranater mod forbipasserende biler, samtidigt med at skyde på passagererne. På et tidspunkt, kaprede de en anden bus, og tvang passagererne fra den første bus over på den anden. Bussen blev endeligt stoppet af en politi-vejspærring.

  null

  PA leaders at Mughrabi birthday celebration, Dec 2009

  semit

  15. marts 2010 at 00:15


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: