Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Verdens ældste mand – israeler

leave a comment »

Den 115-årige David Pur

En udsending fra Guinness Book of World Records mener nu, at den 115-årige David Pur får æren af titlen: Verdens ældste mand i verden.

Tre af Pur’s 9 børn er stadig i live, sammen med 18 børnebørn og 56 oldebørn, ifølge INN. Han er født i 1895 i det daværende Persien. Pur blev rådgiver for Shahen, som beundrede hans beherskelse af sprog, herunder persisk, hebraisk, arabisk, aramæisk og fransk. Han tilføjede senere ‘tagalog’, samtidig med samvær med filippinere. Han og hans familie kom til Israel i 1948, altså jødiske flygtninge fra Persien.

Pur lytter stadig til dagens nyheder i radio og tv, og diskutterer aktuelle begivenheder med sit barnebarn, Israel Defence Forces generalmajor Yoav Mordechai. Den gamle mand er kendt for sit smil og latter og spøger med de forskellige medlemmer af hans store familie, som besøger ham dagligt. “Det vigtigste er ikke at miste din optimisme,” siger han.

Han har et glas cognac i hånden og får nogle nødder til morgenmad tilsyneladende instinktivt, og hvad den seneste israelske forskning har vist – at øget forbruget af grøntsager forhindrer transfedtsyrer og vender åreforkalkning. “Jeg undgår kød og stegt mad, og spiser så mange frugter og grøntsager som muligt,” siger han.

Israelsk mad

kilde: israel21c

Written by semit

13. marts 2010 hos 13:20

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: