Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Jordan bygger snart en atomreaktor og et atomkraftværk

leave a comment »

Jordan og Sydkorea underskrev tirsdag en aftale om opførelse af en atomreaktor til forskning til 130 millioner dollars.

Aftalen blev indgået mellem Jordan Atomic Energy Commission (JAEC) og et sydkoreansk konsortium bestående af den koreanske Atomic Energy Research Institute (KAERI) og Daewoo Engineering and Construction gruppe.

Udover opførelsen af en 5-megawatt reaktor, indeholder aftalen etablering  af undervisnings- og uddannelsescentre ved Jordan University of Science and Technology (JUST) i Irbid, 70 km nord for Amman, har JAEC- formanden Khalid Touqan udtalt.

“Den koreanske forskningsreaktor udgør hjørnestenen i Jordans atomprogram til fredelige formål, som er et strategisk valg for landets fremtid på energiområdet,”  sagde Tougan.

Touqan sagde, at reaktoren skal opgraderes til 10 megawatt på et senere tidspunkt og være kørende inden for fem år og vil bane vejen for at bygge et atomkraftværk i 2017. Projektet vil blive finansieret med 60 millioner dollars fra JAEC og 70 millioner dollars lån fra den sydkoreanske regering

I de seneste to år har den jordanske regering indgået aftaler om atomart samarbejde med mindst otte atommagter over hele kloden, herunder Sydkorea, i tiden op til opbygningen af et nationalt atomprogram. Jordan og andre arabiske lande har vist større interesse i at få deres egen atom teknologi, efter at Iran er gået  foran i bestræbelserne på at opnå atom-knowhow på trods af international fordømmelse.

kilde:  Haaretz

Written by semit

30. marts 2010 hos 22:44

Lagt i Energi, Jordan

Tagged with , , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: