Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Israelsk sikkerhedsfirma fravælges i Sverige

leave a comment »

Sveriges største pensionsfond, Forsta AP-Fonden har fravalgt Elbit Systems aktier fra sin portefølje på grund af virksomhedens arbejde med den Israelske sikkerhedsmur. Elbit bygger og kontrollerer sikkerheden og laver overvågningssystemer for muren, der løber gennem Judæa og Samaria og er designet til at forhindre selvmordsbombere i at udføre angreb i Israels største befolkningscentre. Udenrigsministeriets talsmand Shachar Arieli udtrykte Israels beklagelse torsdag som reaktion på affæren, der konstaterer, at muren er bygget til at redde liv.

kilde: IsraelINN

Men hov. Muren redder liv. Det kan dokumenteres soleklart, at jo mere mur, der i det store hele er et hegn, jo flere liv reddes. Idag er muren næsten fuldført, og der er idag ingen selvmordsbombemænd, der kommer fra vestbredden. Hvis der ingen selmordsaktioner er i Israel initieret fra Vestbredden, svarer Israel heller ikke igen militært, så ikke alene redder muren israelske liv men også palæstinensiske. Og selvmordsbomber skelner ikke mellem kristne, jøder, muslimer, hvide og sorte og turister.

Også Norge har fravalgt Elbit. Men kan folk ikke tænkte langt? Det ser ud som om, at livet bliver vanskeligere for beboere på vestbredden, jøder som muslimer, idet der typisk er check-points, der alt andet lige hæmmer mobiliteten. Det er korrekt, at dette gør livet besværligere for alle, men man opnår en uovertruffen sikkerhed, idet terror og selvmordsaktioner nu er på 0 og hindrer flere dræbte. Man behøver ikke at kunne spille skak på Danmarksholdet for at regne det ud.

Men hvis nogen herinde har en alternativ løsning til at forhindre angreb ind i Israel eller jødiske befolkningsgrupper på vestbredden, er dialogen åben.

Written by semit

2. april 2010 hos 01:48

Lagt i Finans, Sikkerhedsmur, Sverige

Tagged with

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: