Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Et land uden mennesker til mennesker uden et land.

with 4 comments

Tel Aviv for 101 år siden

Tel Aviv idag

A land without a people for a people without a land / Sandt eller falsk eller både og

Ifølge dette link var der 565.000 arabere (muslimer/kristne) i 1922 i datidens Palæstina, svarende til fx  282.000 (se nedenfor)  i 1890erne hvor folkevandringen af forfulgte jøder begyndte. Det oprindelige palæstina er ifølge link, en geografisk betegnelse for et område fra middelhavet til og med transjordanien, der indførte navnet palæstina/palæstinensere i moderne tid. Derfor et det mere oprindelige geografiske Palæstine, inklusivt Jordan.

282.000 arabere på et område der er små 2 gange danmark i 1890erne? Det svarer omregnet til, at knap det dobbelte af Danmark kun er beboet i Odense og ikke mere. Jeg synes det er let at forstå at nogen synes, det område er så godt som tomt. Det er meget logisk at anse området for tomt, selvom der boede indbyggere andre steder.

Omregnet til 1890erne: da araberne er næsten fordoblet i 20 år (1922-1941) (uden indvandring) kan man vel antage det halve antal arabere 25 år før (1922 – 25 år) = 565.000 / 2 = 282.000 arabere – på et 80.000 km2 stort ørkenområde. Det svarer til små 2 x danmark er uden mennesker set bort fra en storby. A land without a people for a people without a land.

1000kr spørgsmålet : Hvorfor i alverden er palæstinenserne ikke tilfredse med de ca 75-80% af det oprindelige palæstina, der idag hedder Jordan? For så var alle problemer løst, vil jeg mene.

Population of Palestine by religions

year Muslims Jews Christians Others
1922 486,177 83,790 71,464 7,617
1931 493,147 174,606 88,907 10,101
1941 906,551 474,102 125,413 12,881
1946 1,076,783 608,225 145,063 15,488
Reklamer

Written by semit

5. april 2010 hos 17:42

Lagt i Israel

4 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hvilken flid du lægger for dagen! Man bliver næsten forpustet. Men hvor er det glædeligt med en blog som din, hvor man kan få noget optimisme blæst ind til at fjerne alle de dystre usandheder om jøder og Israel.

  synopsis-olsen

  5. april 2010 at 19:58

 2. Hensigten med bloggen er også et tilflugtssted, hvor man kan slappe af med positivt og konstruktivt nyt. Lidt film, lidt musik med fremhævelse af det positive; netop fordi der er alt for meget negativt, der overdøver.

  Jeg bliver altså også forpustet over Din flid med meget relevante analyser og journalistik.

  semit

  5. april 2010 at 21:07

 3. Sikke en gang vrøvl, og da også inkonsistent med så meget andet pro-israelsk sludder.

  Hvis jøderne blot ledte efter øde land at bosætte sig på, hvorfor så ikke vælge så mange andre steder? Der kan nævnes utallige andre, der er utvivlsomt ville have afstedkommet langt færre problemer, og som også var langt mere øde. Og desuden har det da også været hævdet, at “Israel” er jødernes land, og ingen andres, og derfor har araberne ingen ret til at bosætte sig her. Så hvorfor skulle det betyde noget hvorvidt Palæstina var befolket eller ej?

  Begge disse forsøg på at retfærdiggøre Israels oprettelse falder dog på gulvet ved nærmere undersøgelse. Palæstina var bestemt ikke øde. Faktisk boede der knap en million i 1940’erne, hvor af 800.000 blev systematisk fordrevet fra deres hjem, for at skabe en etnisk-jødisk stat. De sidste forblev kun grundet en aftale mellem Israel og den Arabiske-liga.

  Palæstinas jødiske identitet må der bestemt sættes spørgsmål tegn ved, da det eneste “bevis” vi har her til er det gamle testamente, der desuden snakker om enhjørninge, globale oversvømmelser og jeg skal komme efter dig. Selv hvis der havde eksisteret en egentlig jødisk befolkning i Palæstina, kan det ikke have været i mere end nogle få hundrede år, som ikke andet end et primitivt stamme-samfund og dengang, ligesom nu, skete dette ved massemord og udrensninger af lokalbefolkningen.

  Michael

  9. april 2010 at 22:18

 4. Vores tal er rimeligt samstemmende. Og det er min opfattelse, at der er sket en demografisk omrokering af arabere. Du påpeger de muslimske arabere, der tog flugtvejen på baggrund af krig og konflikt fra stridende parter. Jeg påpeger, at det isoleret set er sandt nok, men der var lige så mange jødiske arabere, der tog flugtvejen fra omgivelserne (Iran/Iraq/Tunesien/Yemen …). Men at folk flygter i krig og borgerkrig og på sigt ikke kan vende tilbage til deres huse, er ikke et jødisk/israelsk/zionistisk tiltag, men et krigsfænomen der især gælder Pakistan/Indien/Cypern/Eritrea/DR Congo og sikkert mange andre afrikanske lande, hvor land erobres af naboerne eller andre flygtninge, hvor mange lokalbeboere tager flugten og starter forfra et andet sted. Demografiske forskydninger SKER og RET tabes og opbygges på ny. Der sker hele tiden i denne verden. Og hvis du er vidende, hvad det tyder på, så er DR CONGO det værste eksempel – men de har ingen stemme, Ej heller Somalia, ej heller Sri Lanka (tamiler), de kristne i Nigeria (der lige er dræbt 500 af) …

  I flugtsituationer integreres flygtninge, fx æthiopien/Kenya/Eritrea/Biafra/Bangladesh osv. Også i Danmark ønsker man irakiske flygtninge integreret istedet for hjemsendelse. Der har endda været store demonstrationer ved Brorsons kirke for at støtte flygtninge i deres krav på at blive i deres nye land – Danmark. Så jeg så hellere at man støttede palæstinenserne i deres nye lande og satsede på deres fremtid som arbejde, uddannelse og integration og nedlagde begrebet ‘statsløs’ men gav dem borgerrettigheder, der hvor de er. Altså en fremtid istedet for at leve i en drøm om tilbagevenden til forfædres arv og anden fast ejendom i et land Israel, der er ganske anderledes end dengang for 62 år siden. Så skulle jøderne også kræve deres ret fra deres flugt fra Yemen, Syrien, Libanon, Bagdad, der var 1/4 jødisk for 100 år siden.

  Der er ualmindeligt beskidt at holde hold gang i flygtningelejre med statsløse folk istedet for at give dem rettigheder, der hvor de nu er havnet. Men det gør UNWRA og flere arabiske lande. De giver dem ikke borgerrettigheder, men holder på dem som flygtninge. Føj, siger jeg bare. Ja – stakkels folk. Jeg mener det sku’. Men den hurtige vej til lige rettigheder og en værdig tilværelse og en fremtid er ophævelse NU af deres statsløse status, men jeg tror faktisk ikke, der er så mange statsløse tilbage. Heller ikke statsløse palæstinensere er så unikt. Selv i Danmark er folk uden statsborgerskab – også en slags statsløse, indvandrere og flygtninge.

  semit

  10. april 2010 at 12:10


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: