Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Israel godkender udvidelse af anti-pels lov til at omfatte alle dyr

with 3 comments

Israel indfører antipels-lovgivning

Israel tager nu et kæmpe skridt ved at godkende udvidelsen af anti-pels loven til at omfatte alle dyr. Den israelske regering har enstemmigt godkendt et lovforslag, der bringer Israel et skridt tættere på at være det første pelsfrie land.

Det vigtige resultat er den kombinerede indsats af »Internationale Anti-Fur koalitionen« og »Lad Dyr Live« i deres bestræbelser på at beskytte pelsdyr med dyr, de ministerielle udvalg for lovgivningsmæssige anliggender har accepteret. Lovforslaget om forbud var oprindeligt kun handel med skind fra hunde og katte, og blev godkendt på førstebehandlingen, er nu blevet udvidet til at omfatte alle skind fra alle pattedyr. Forbuddet omfatter en undtagelse for nogle specifikke pelshatte båret af nogle få mennesker på baggrund af deres kultur. Dette lovforslag kan give global præcedens.

“Jeg ved, jeg er lidt af et paradoks, fordi jeg er datter af en buntmager,” fortæller hun ISRAEL21c. “Men på min egen måde hjælper jeg verden. Vores organisation har besluttet, at hvis vi ønsker at påvirke dyrs rettigheder, ville vi være nødt til at arbejde med det israelske Knesset [parlament]. Og vi gør meget mere end at indføre en lov mod pels. Vi er også lobbyister således, at den israelske regering vil give vores organisation midler til at fortsætte vores arbejde med at hjælpe gadekatte. Situationen i Israel er desperat.”

Den 25-årige organisation, der lever på donationer, ser til byens vildtlevende katte og finder hjem for mishandlede og herreløse dyr. Hovedkvarteret i Tel Aviv, det har en filial i Ramla nær Ben Gurion International Airport og har først for nylig tilføjet lobbyvirksomhed til sine arbejdstidsplaner. Der er 20 medarbejdere, der arbejder landsdækkende med hundredvis af frivillige. Undersøgelser, foretaget i Israel viser, at et stort flertal af israelere støtter pels-fri etik. En meningsmåling bestilt af “Lad dyr leve” og “Det Internationale Anti-Fur Coalition” fandt, at 86% af israelerne mener, at slå et dyr ihjel for deres pels er umoralsk og 80% synes godt om et forbud mod handel med skind i Israel.

kilde:Antifurcoalition

I Danmark er også opbakning, fx her hos ANIMA

Written by semit

10. april 2010 hos 13:19

3 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Charmerende, men også dekadent. Et tegn på at feminiseringen også har godt tag i Israel, hvilket bestemt ikke styrker overlevelsesmulighederne.

  Kimpo

  10. april 2010 at 21:14

 2. Jeg synes, at det er fantastisk, at Israel prøver at lave sådan en lov. Dyrene skal jo også have det godt, og jeg tør slet ikke tænke på, hvad de kan finde på at gøre med dyrene i sådan nogle lande.

  Emilie Quist

  5. marts 2012 at 14:03

 3. Dyrs rettigheder er et forsømt område generelt i verden og mindre kød og mere grønt kan løse en del af verdens fødevareproblemer.

  Israel er et land, der generelt består af flygtninge og de kommer fra Afrika, arabiske lande, europæiske lande (især efter 2 verdenskrig). Måske derfor er Israel mere opmærksom på rettigheder for alle, så det nu også gælder dyr. Selv araberne har flere muligheder end de har i de omgivende arabiske lande, især de palæstinensiske arabere, der ikke får statsborgerskab i Syrien (ligesom kurderne) og Libanon, men holdes som flygtninge eller statsløse.

  9 marts 2011: ( http://www.earthtimes.org/going-green/pamela-anderson-campaigns-animal-rights-israel/421/ )

  Pamela Anderson has travelled to Israel to discuss animal rights in the nation

  The former ‘Baywatch’ actress – who is a worldwide ambassador for the People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) organisation – praised the Israeli people for their “progressive” views on animal rights activism.

  She told the Jerusalem Post newspaper: “There are a lot of really great animal rights activists here, really good, sympathetic people, and I think they’re making a lot of progress even with passing this fur bill, which is a landmark bill, and it’s very important for the rest of the world … .. …

  Der er ny video fra israel og animal rights fra i år http://www.dailymotion.com/video/xo1jyr_israel-protects-animal-rights_news

  semit

  6. marts 2012 at 13:20


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: