Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Kirgisistan og ny antisemitisme

with 4 comments

Chabad synagoge i Bishkek

De 2.000 medlemmer af det jødiske samfund i Kirgisistan oplever pludseligt et liv i frygt efter et angreb på den eneste synagoge efter oprørere i sidste uges tilsyneladende blodige opstand, der væltede regeringen og 80 dræbtes.

Chabad-Lubavitch synagogen i Bishkek var udsat for brandbomber, og den lokale jødiske skole blev midlertidigt lukket. “Vi beder om, at alle folk i Kirgisistan er i deres bønner,” sagde Chabad Rabbi Aryeh Reichman. “Mens vi er fortsat forsigtige, med hjælp fra G-d, vil freden snart blive genoprettet og liv vil vende tilbage til normal.”

Det jødiske samfund i landet har næsten aldrig oplevet antisemitisme før oprøret i sidste uge. Flere politiske iagttagere har knyttet angrebet sammen med oprørere, der er vrede på en amerikansk jødisk forretningsmand Kurmanbek Bakiyev og hans søn Maxim, som er tæt forbundet med regeringen, men som ikke har nogen stærke bånd til det lokale jødiske samfund.

Plakater spredt over hele Bishkek proklameret, “Smudsige jøder og alle dem, ligesom Maxim Bakiyev, har ingen plads i Kirgisistan.”

Tror I venstrefløjen vil begræde disse 80 dræbte? Men hvis der dræbtes noget lign. i Gaza, var de nok på dupperne. Det hedder forskelsbehandling.

kilde: israelINN

Written by semit

14. april 2010 hos 17:59

4 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det var ikke 80 jøder der blev dræbt, men 80 i alt der blev dræbt under opstanden. Bare for en god ordens skyld 🙂

  raapil

  16. april 2010 at 09:20

 2. Håber du lærer noget, råpiller.

  Kimpo

  16. april 2010 at 19:51

 3. Meget kryptisk bemærkning… men ja – jeg lærer nyt hver dag. Og dig?

  raapil

  17. april 2010 at 00:40

 4. Ahh, nu forstår jeg. Du mener, at jeg kan lære noget af ‘semit’. Det eneste man kan lære herovre er kunsten af lave pr og propaganda 🙂

  Ansatte i Israels informationsministerium kunne ikke gøre det bedre, og havde jeg tid, så ville jeg bruge den på at pille alt bavlet fra hinanden.

  Lad mig understrege, at jeg ikke tror ‘semit’ skriver som han/hun gør af ond vilje, blot af sympati for sine israelske fætre og kusiner og af regulær uvidenhed og kolossale skyklapper.

  raapil

  18. april 2010 at 12:33


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: