Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

To israelske soldater begår selvmord

with 2 comments

En 21-årige skyder sig selv i en militærbase efter at have fundet ud af, at hans ven er død – også selvmord. To israelske soldater fra Daliat el-Carmel begik selvmord, den ene efter den anden, fredag formiddag. Den første soldat, Ashraf Meriyah, blev fundet i sit hjem med et selvforskyldt skudsår i hovedet lige efter daggry. Da hans ven, Louis Nasser a-Din, i Haifa-områdets base, fandt ud af at, Meriyah var død, skød han sig selv i hovedet. Meriyah var 18 år gammel, mens Nasser a-Din var 21 og var nær afslutningen af sin militæreuddannelse. Militærpolitiet indledte en undersøgelse.

kilder: jpost

Jamen er folk blevet tossede? Her går Israel ind i Gaza (CAST LEAD) bl.a. med det formål at redde en kidnappet soldat fra HAMAS, Gilad Shalit, der nu har været kidnappet i over 1000 dage. Og så bemærk lige navnene. Klart ikke-jødiske, fordi Israel-bashing bl.a. fortæller, at det kun er israelske jøder (altså israelsk forskelsbehandling), der må være i hæren, men det er da glædeligt, hvis alle deltager. Men man kan naturligvis ikke have kommende soldater, muslimer som jøder, der ikke anerkender Israel som stat. Derfor kan det være, at disse mennesker reelt er undtaget. Det er ikke fordi folk er muslimer og derved ikke kan blive soldater, men der er logik i at undtage de folk, der ikke anerkender Israels ret til at eksistere og derved ligger deres loyalitet på et lille sted, eller måske snarere hos modparten. Det svarer til, at de folk, der faktuelt ikke er dansk-loyale, heller ikke bliver tilbudt militærtjeneste. Noget andet er så, hvordan man finder ud af det.

Den bortførte israelske soldat Gilad Shalit

Written by semit

16. april 2010 hos 15:57

2 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hejsa!
  Har lige læst det. De var begge drusere. Mange drusere hernede er dybt loyale overfor Israel men møder tit modstand fra deres lokalsamfund når de vælger at blive soldater. Det er en ikke helt let situation men mange af de drusere og beduiner der tjener i hæren hernede gør et helt fantastisk stykke arbejde!
  God weekend! Tænk hvis du kunne være hernede og fejre både Yom Zikaron og Yom Haatzmaut i næste uge!!!!!
  KNUS

  tinaliel

  16. april 2010 at 16:46

 2. Det er en god pointe, at det handler om en form for loylitetssplittelse. Men druserne og beduinerne er jo israelere og burde deltage på lige fod, hvad de åbenbart også gør. Men I danmark hvor alle står bag Danmark, er det måske mere nuanceret i Israel, selvom det arabiske mindretal ville foretrække Israel ifølge denne her.

  http://content.ksg.harvard.edu/leadership/index.php?option=com_content&task=view&id=511&Itemid=115

  Det er guld værd at høre at også drusere og beduiner er velkomne i hæren.

  semit

  17. april 2010 at 11:02


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: