Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

A Nation On Drugs – Yemen

with one comment

Yemen har vist deres at slås med

Yderligere har Yemen ofte har været i borgerkrig/konflikt og undertiden været 2 lande, eksempelvis et kommunistisk Sydyemen og et konservativt Nordyemen.

Imidlertid er Yemen et gammelt land. Udenrigministeriet fortæller bl.a. om de ældste yemenitiske kulturer under Saba-konge­riget, som for 3000 år dominerede karavanehandelen nordpå med guld, røgelse, elfenben og krydderier fra Afrika, og som under dronning Bilqis etablerede handelsforbindelse med kong Salomon i Israel. Under den romerske besættelse af Judæa og nedkæm­pelsen af jødiske opstande i det første og andet århundrede e.Kr., slog en hel del jøder sig ned i Yemen og introducerede de første monoteistiske religioner, Jødedommen og Kristendommen. I begyndelsen af det syvende århundrede fortrængtes de af Islam i forbindelse med Yemens integration i det nye arabiske storrige, som dannedes efter profeten Mohammeds død i 632.

Written by semit

23. april 2010 hos 21:49

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. “Mens al Queda udvidede sine operationer i Yemen blev landområder under khat dyrkning udvidet i historiske dimensioner. Uanset hvad grunden for denne uhæmmede vækst er, er dyrkning af khat i Yemen blevet så åbenbar, at årsagen til den mangel på vand der ramte landet i 2009 netop skyldtes khatdyrkningen. Khat anses nu som Yemens vigtigste afgrøde og i toppen af eksportvarer.”
  Dette er uddrag af artikel om den omfattende handel med khat i Storbritannien, hvor indtægterne benyttes til at finansiere terroraktioner.
  http://synopsis-olsen.blogspot.com/2010/01/khat-finansierer-terrorangreb.html

  Hvilken religion kan dog være med til at benytte sådanne slavebindende stoffer, og metoder for at fremme sit mål? En ond religion, hvor midlet helliger målet.

  synopsis-olsen

  23. april 2010 at 23:21


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: