Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Iran importerer Uran fra afrika

leave a comment »

De fleste ved, at der har fandtes ‘olie for mad’ programmer i forbindelse med Saddam Husseins Irak, som forsøg på at stække hans militære ambitioner eller ihvertfald begrundet tro på det. Iran nyfortolker denne ide og etablerer ‘olie for uran’ programmer. Den store forskel er til at få øje på. Mad-programmer kommer civilbefollningen til gode, mens uran kommer energikilder/udvikling af atomvåben til gode.

Iran har i sidste måned afsluttet en hemmelig aftale om handel olie imod beriget uran fra Zimbabwe, der var vært for Irans præsident Mahmoud Ahmadinejad i sidste uge, ifølge London Telegraph. Aftalen blev underskrevet i sidste måned “væk fra medierne søgelys”, når en iransk minister besøger Zimbabwes præsident Robert Mugabe, siger en kilde fra det afrikanske land til avisen.

Olie-for uran-aftalen giver Zimbabwe den hårdt tiltrængte olie og tillader Iran fri og uovervåget adgang til materiale, der kan anvendes til at fremstille atomvåben. Israel og USA og flere vestlige lande mener, at Iran har intentioner om at udvikle atomvåben, som det formodentlig vil anvende som trusel trussel mod at “fjerne Israel fra landkortet.”

kilde: IsraelNationalNews

Tilføjelse 26-04-2010: Zimbabwe afviser, at der er en aftale.

Written by semit

25. april 2010 hos 15:02

Lagt i Energi, Iran, Israel

Tagged with ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: