Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Endlösung atter på programmet i Berlin

leave a comment »

Israel udslettet i dansk plakataktion. Den danske kunstnergruppe Surrend er i Berlin og igen på spil med sine kontroversielle plakater med en plaket, der viser et mellemøstområde, men hvor staten Israel og de besatte områder er væk. Samtidig er alle israelske byer erstattet af den palæstinensiske vestbredby Ramallah. I plakatens top står ordet “Endlösung”, der refererer til nazisternes plan fra Anden Verdenskrig om at udrydde alle jøderne. Billedet kan ses her.

“Det er nok vores mest kontroversielle plakat overhovedet. Tanken er, at det efter Holocaust er blevet et tabu i Tyskland at diskutere Israel. Vi vil skabe en debat om, at det ikke behøver at være så tabubelagt at tale dårligt om Israel”, siger Jan Egesborg, der er en af kunsterne i Surrend.

Jamen, det gør man i Danmark, ved at se sig om i blogverdenen. Kig på pro/contra demonstrationer i Danmark. Check lige nyhedene. Er der lige så mange positive som negative indslag? På den anden side ER der mange blogge og websider, der frivilligt snakker godt om Israel. Der er en liste i højre side, der hedder DANSKE SIDER.

Der er mere om denne Endlösung plakat her,  og her og inspirationen kom fra ORDETOGISRAEL.

Die Endlösung var Nazi-Tysklands plan og udførelse af et systematisk folkemord på europæiske jøder under Anden Verdenskrig.

Written by semit

28. april 2010 hos 22:48

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: