Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

5 henrettet i Iran

leave a comment »

Farzad / Ali / Shirin

Iran Human Rights 9. maj: Ifølge rapporter fra Iran blev fem politiske fanger henrettet i Teherans Evin-fængsel tidligt om morgenen. Ifølge det officielle iranske nyhedsbureau IRNA, blev fire mænd og en kvinde alle dømt for Moharebeh (i krig mod Gud), og hængt i Evin-fængslet i dag.

Fire af de henrettede var de kurdiske politiske fanger: Farzad Kamangar, Ali Heydarian, Farhad Vakili og Shirin Alamhooli, alle dømt for medlemskab PJAK (den iranske gren af PKK), mens den femte person Mehdi Eslamian blev dømt for deltagelse i en bombeeksplosion i 2008 i Shiraz.

Mahmood Amiry-Moghaddam, talsmand for Irans menneskerettigheder fordømte dagens henrettelser og sagde: “Ingen af de fem havde en retfærdig rettergang, og de var blevet udsat for tortur, mens de var i fængsel”. Han fortsatte: “Vi beder FN, EU og det internationale samfund til at fordømme disse henrettelser”. Han tilføjede: “Flere andre politiske fanger er i overhængende fare for henretning og verdenssamfundet bør ikke lade det ske”.

kilde: fritiran & iranhr

Er der ikke tale om tusinder, der er blevet dømt til døden efter oprettelsen af den islamiske stat Iran? og er der ikke Iran og Kina, der fører an i henrettelser? Og sidst men ikke mindst: Hvad skal man gøre for ændre på dette? En talskvinde fra demonstrationen mente, at kræfterne skal komme indefra, og det kan lyde som samme formel som omvæltningerne i østeuropa i slutningen af 1980erne og derefter, også kaldet fløjlsrevolutioner og orangerevolution, hvor et østeuropæisk land ændrede styreform, men uden lig i lasten.

Så hvordan ændrer vi Iran’s holdning til dødsstraf? Ordet er frit.

Der er flere artikler om Irans overgreb og Ahmandinejads politik her.

Written by semit

10. maj 2010 hos 23:53

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: