Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

PNA – Palestinian National Authority – har dødsdømt 103 mennesker

with 2 comments

Den palæstinensiske Center for Menneskerettigheder (PCHR) er en ikke-statslig organisation (NGO) med hovedsæde i Gaza By. Centret er et non-profit selskab, dedikeret til at beskytte menneskerettighederne, fremme retsstaten og opretholde de demokratiske principper i de besatte Palæstinensiske Territorium (OPT).

Så vidt så godt. Men det første det stod på deres hjemmeside var deres fordømmelse af Isra…. nej Gaza!

“Den palæstinensiske Center for Menneskerettigheder (PCHR) fordømmer på det kraftigste gennemførelsen af tre dødsdomme i Gaza-striben her til morgen. Disse dødsdomme blev gennemført uden ratificeringen af den palæstinensiske præsident. PCHR understreger, at ratificeringen af dødsdommene er en eksklusiv ret for præsidenten for Den Palæstinensiske Myndighed (PNA) under loven om strafferetlige procedurer no. 3 af 2001: Gennemførelse af enhver dødsdom uden formandens ratifikation udgør en overtrædelse af loven og forfatningen”

Det viser sig at PCHR har en oversigt over de dødsdømte og henrettede. Listen ikke er lige gennemskelig, men  jeg mener, at summa sumamrum er, at det er 103 dødsdomme. Mon også der ville være det under Israels lov?

103 dødsdomme i PNA, ca. halvdelen er gennemført

Written by semit

19. maj 2010 hos 09:51

2 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. … og hvor mange civile, ubevæbnede palæstinensere har den israelske hær DRÆBT i den periode? Ret forargelsen hen, hvor den hører hjemme – for eksempel mod besættelseshæren.

  Carsten Agger

  20. maj 2010 at 18:28

 2. Hej Carsten:o)

  Jeg vil gerne nuancere synet på både palæstinenserne og Israel lidt, hvilket jeg forsøger at gøre i dialog med folk nu og da.. Ofte oplever jeg at folk afviser at ville forholde sig til Israel i en bredere kontekst, da de mener at det fjerner fokus mod Israels påståede forbrydelser.. Hvis jeg f.eks. henviser til, at folk i Sderot i flere år har måtte leve i frygt for raketangreb i Gaza, får jeg at vide, at jeg ikke skal forsøge at fjerne fokus fra forbrydelserne..

  Eller hvis jeg f.eks. påpeger at der sker langt større forbrydelser i f.eks. Darfour og udtrykker undren over forskellen på propotioner af fokus på henholdsvis Israel og Darfour, så bliver jeg fortalt, at jeg forsøger at fjerne fokus fra Israels forbrydelser..

  Det er naturligvis en holdning folk skal have lov til at have.. Forbrydelser skal vel påtales?

  Hvad jeg så ikke forstår er, at forbrydelser udført af diverse palæstinensiske grupper skal ignoreres? Er der en regel om, at man ikke må fokusere på de forbrydelser som udføres af palæstinensere, endda mod andre palæstinensere, men kun mod Israel?

  Mvh

  qolyehudi

  26. maj 2010 at 13:10


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: