Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Freedom Flotilla’s forsyninger & israelske forsyninger til Gaza

leave a comment »

IDF koordinerer overførslen af humanitær hjælp på daglig basis. Foto: IDF Spokesperson

Et uddrag af ‘Behind Headlines’ om den israelske humanitære livsline til Gaza: På trods af angreb fra Hamas, opretholder Israel en løbende humanitær korridor for overførsel af fødevare-og humanitære forsyninger til Gaza og det anvendes af internationalt anerkendte organisationer, herunder FN og Røde Kors. Langt over en million tons humanitære forsyninger er kommet til Gaza fra Israel i løbet af de sidste 18 måneder svarende til næsten en ton støtte for hver mand, kvinde og barn i Gaza.

Mere konkret siger MFA – israel om deres bistand

 • Store mængder af essentielle fødevarer som babymad, hvede, kød, mejeriprodukter og andre letfordærvelige varer overføres daglige og ugentlige til Gaza. Gødning, der ikke kan bruges til at lave sprængstoffer, sendes regelmæssigt til Gaza samt kartoffel frø, æg til reproduktion, bier og blomster og industri udstyr.
 • Billeder i lokale aviser viser lokale markeder viser  også frugt, grøntsager, ost, krydderier, brød og kød.
 • I første kvartal af 2010 blev 94.500 tons forsyninger overført i 3.676 lastbiler til Gazastribben. 48.000 tons fødevarer, 40.000 tons hvede, 2.760 tons ris 1.987 tons tøj og fodtøj, 553 tons mælkepulver og babymad.
 • Under de muslimske helligedage Ramadan og Eid al-Adha, sendte Israel 11.000 stykker kvæg.
 • Ingen palæstinenser nægtes lægehjælp i Israel. Men hvis Hamasregimet ikke giver tilladelser til lægebehandling, kan den israelske regering ikke gøre noget for at hjælpe patienten. Israel hjælper medicinske behandlinger af folk fra Gaza, med mindre patienten er en kendt ophavsmand terrorisme.
 • Siden 2005 udnyttede palæstinenserne lægehjælpsordninger mere end 20 gange til at udføre terrorangreb.
 • Mens import af cement og jern er blevet begrænset i Gaza, fordi de bruges af Hamas til at affyre raketter og lave bunkers, overvåges importen af lastbiler fyldt med cement, jern, og byggematerialer såsom træ og vinduer jævnligt og koordineres med internationale parter. I første kvartal af 2010, blev 23 tons jern og 25 tons cement overdraget til Gaza-striben.
 • Den 13. maj i år gav Israel ca 39 ton byggemateriale i Gaza for at hjælpe med at genopbygge et beskadiget hospital.
 • I FN-rapporten af maj 2010 hed det, at mens 10% af Gaza’s elektricitet kommer fra Egypten og 18% er hjemmelavet, er næsten 3 / 4 af Gaza’s elektricitet fra Israel.
 • Israel havde 41 lastbiler af udstyr i 2009 for vedligeholdelse af Gazas elnet.
 • I 2009 bidrog 127 lastbiler, der indeholdt mere end 3.000 tons af hypoklorid til Gaza-striben til vandrensning.
 • USA, Israel, Canada og EU har indefrosset midler til Den Palæstinensiske Myndighed Hamas-regering siden 2006, og anerkendt den som en terrororganisation. Israel har truffet foranstaltninger til at støtte handel og handel, banksystemet, og de eksisterende finansielle markeder i Gaza-striben.
 • I løbet af 2009 blev 7.500 tusind tons af blomster og 54 tons jordbær eksporteret fra Gaza med israelske samarbejde.
 • I 2009 var 1.100 millioner shekels (tæt på 300 millioner dollar) overført til Gaza for den igangværende aktivitet af internationale organisationer og til at betale lønninger til PA arbejdstagere. 40 millioner beskadigede sedler blev handlet for nye regninger, og på anmodning af den palæstinensiske Valutafond, 282.500 tusind sekel blev overført fra Gaza til israelske banker.
 • Israel overførte skoleudstyr leveret af UNRWA herunder skoletasker, skriveredskaber og lærebøger. Israel er i øjeblikket koordinator for overførsel af 200.000 bærbare til Gaza børn og overførsel af 74 maritime containere, der kan omdannes til klasseværelser.
 • I første kvartal af 2010, overførte Israel 250 lastbiler med udstyr til UNWRA sommerlejr, herunder kunst-og kunsthåndværk udstyr, swimming pools, oppusteligt legetøj, is-maskiner, musikinstrumenter, tøj, sportsudstyr.
 • Ca. 20% af befolkningen i Gaza ejer en personlig computer, mere end i Portugal, Brasilien, Saudi Arabien og Rusland. De har adgang til ADSL og dial-up Internet service, der leveres af et af de fire udbydere. Ca. 70% af indbyggere i Gaza ejer tv/ radio og har adgang til satellit-tv eller har tv fra PA eller Israel. Gaza har et veludviklede telefon fastnet, og omfattende mobile telefontjenester. 81% af husstandene i Gaza har adgang til en mobiltelefon.
 • På trods af de iboende involverede farer, tillader Israel, at indbyggere i Gaza og besøgende til at rejse mellem Gaza og Israel, fra Gaza til Judæa og Samaria (Vestbredden), og selv i udlandet for at få lægebehandling, religiøse pilgrimsrejser, og forretningsrejser.
 • 21.200 aktivister fra internationale organisationer og over 400 diplomatiske delegationer var tilladt indrejse i Gaza.

kilde: INN

Ifølge diverse blogs og nyheder kommer de 8-9 skibe i konvoyen Freedom Flotilla med ca 10.000 tons forsyninger samt 5-700 folk og også med den formål at bryde en blokade, som de mener(?) er mangel på forsyninger til Gaza’s befolkning. Måske er de forkert informeret. De har næppe spurgt Israel eller været i Gaza. Jeg kan atter henvise til arabiske nyhedsbureauer, er beskæftiger sig med Gaza, eksempelvis Ma’an eller Paltoday og skal overblikket værre større henvises til den israelske oversigt over forsyninger, der opdateres ugentligt.

Arabiske nyhedsbureauer, ihvertfald nogen, prøver vitterligt at fremvise gode resultater i Gaza, herunder udvikling af deres finansielle sektor, deres nye swimmingpool, de omtaler som havende olympisk standard samt restaurenter – og dette står i skærende kontrast til Freedom Flotilla’s mål, nemlig at fremvise deres nødvendighed og bevares. Men begge kan jo godt have ret, forstået som forskellen mellem rig og fattig er kolosal. Det er da altid dejligt at unge mennesker tager på en tur med humanitært sigte, men deres anstrengelser ville måske være givet bedre ud i Darfur, jordsskælvsramte Haiti, Sri Lankas’ tamiller, flygtningelejrene i Somalia/Kenya, Indiens fourenede kystbyer … Er det forkert ræsonneret?

Men Gaza er jo nok mere interessant, da det smager af Israel, jøderne, 2 verdenskrig, politik, forskellen mellem det rige Israel og det fattige Gaza … Min holdning er dog, at man bør analysere hvor ens hjælp og bidrag kommer mest til nytte og hvis det er Gaza .. . så er det Gaza. Jeg mener dog mere eller mindre udokumenteret, at andre steder på kloden dør folk at sygdomme, mangel på rent vand, mangel på mad, flugt fra borgerkrig i Congo og Sudan … Og der redder ens bidrag liv.

Written by semit

28. maj 2010 hos 11:43

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: