Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Freedom Flotilla

with one comment

Der er en række skibe, der er sejlet til Gaza for at levere humanitær bistand. Udemærket initiativ at hjælpe dem, der mangler. Men spørgsmålet er, hvorfor man vælger Gaza fremfor dem, der vitterligt dør af sult og mangel på rent vand, HIV/AIDS, Darfur, DR Congo ….

Ifølge den arabiske avis Ma’an citeres Baron (pro-israel): “Hvis aktivisterne virkelig var interesseret i at levere deres donerede varer, de kunne let gøre det gennem lovlige kanaler. Den israelske regering tilbød at levere dem ved hjælp af godkendte overfarter og procedurer, men aktivisterne valgte at støtte Hanyieh’s Hamas-styret, ikke indbyggere i Gaza”. Der står mere i KILDE om bådenes ankomst.

kilde Ma’an

Andre har kritiseret, at man har valgt en dyr løsning med skibe istedet for landtransport og ligeledes fremfører Dickson fra Financial Times rapport “at der er en overflod af varer i Gaza, som har tvunget priserne ned for fødevarer, luksusvarer, og beklædning”. Han sagde, at annonceringer af den olympiske mellemstore swimmingpool, fancy restauranter og luksusvarer yderligere har understreget, at Freedom flotille ikke var en humanitær mission.

Man kan undres, at de positive nyheder om Gaza, kommer fra de arabiske aviser, der prøver at fremvise fremdrift, udvikling og højere levestand. Men det stemmer overens med de kilder i Israel, der dokumenterer overførsler af varer til Gaza.

Written by semit

28. maj 2010 hos 00:14

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: