Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

MFA legal expert Sarah Weiss Maudi on the legal aspects of Gaza aid 26-May-2010

with 4 comments

MFA legal expert Sarah Weiss Maudi on the legal aspects of Gaza aid 26-May-2010.

For mange er det uforståeligt, at israel nægter eller besværliggører fremmede skibes adgang til Gaza havn. For de, der vil bore i dette, er denne artikel en start. Andre foreslag er velkomne. Er det ikke almindeligt i mange tilfælde, at lande har kystvagt for fremmede skibe, især i konfliktområder?

Diskussionen er aktuel i forbindelse med convoyen Freedom Flotilla, som der står endnu mere om i andre artikler.

Written by semit

28. maj 2010 hos 17:00

Lagt i Flotilla, Gaza

4 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja. Det er stærkt bekymrende at 100000er lever under fattigdomsgrænsen og 80% lever af nødhjælp i Gaza.

  Men Israel/UN/etc leverer en hel del hjælp til enklaven, langt mere end de ankomne skibe, hvis gods ligger i niveauet 10.000 tons, hvilket er omkring det gennemsnitlige nødhjælp fra diverse organisationer gennem Israel pr uge.

  I gamle dage havde palæstinensere fri adgang til Israel fra Gaza og vestbredden og havde masser af arbejde, men Israel satte en stopper for det, idet der var for mange selvmordsbomber. Og mig bekendt kommer inspirationen fra HAMAS og disse grupper, at ‘det er den bedste modstand’.

  For min skyld kan man godt droppe grænserne og murene – men mod ingen krigsførelse (fra begge sider).

  Man kan også vende billedet om, at hvis murene ophæves, vil der ikke alene være øget palæstinensisk aktivitet i Israel, men også øget israelsk aktivitet i selve vestbredden og Gaza.

  Som nogen påpeger, kan man godt forsøge at være FOR alle parter i en konflikt. Og håber mit bidrag kan nuancere debatten, så alle parter høres. At være FOR Israel er ikke identisk med at være imod palæstinenserne, for på lang sigt løser dette intet, men at være FOR alle parter, kan løse noget på sigt.

  semit

  28. maj 2010 at 23:31

 2. Det er dejligt med et nuanceret billede, men hvis folk vil give nødhjælp, så lad dem via “Ship to Gaza” (Gruppen findes på Facebook). Israel kan ikke nægte palæstinenserne ting, selvom du i indlægget hentyder til, at palæstinenserne allerede har “nok”, og alt er fryd og gammen i Gaza? Det får dig til at fremstå jaloux, når nogle bare vil give en anden noget mere ufarligt, spiseligt og kedeligt. Ledelsen i Hamas er analfikserede fanatikere, men sålænge Israel ikke anerkender, at Fatah, PFLP og PLO søger dialogen, og lader sig udradere som “sitting ducks” i Gaza pga frygt for også blive nævnt i samme sætning som Guds Parti (Hizbollah) i Libanon, så bliver der aldrig fred i nogen af de zoner. Til den dag har Israel heller ikke undskyldt, når aktivister udsættes for grov militærisk behandling, som var de også terrorister. F.eks. Rachel Corrie, der var en drømmer, kunne man have varetægtsfængslet, men man valgte at bruge en bulldozer mod hendes modige ønske om fred. Anne Frank var en ligeså modig drømmer, men istedet for at undskylde sig, så råber israelerne “ANTISEMIT” eller “TERRORIST” i spastiske hassidiske GOY-mantra’er, når der kritiseres. Mel Brooks lavede engang “Forår for Hitler”, som også først fik kritik af Shoa-overlevende , men så….. Jeg synes, at Israel skal undskylde, fordi så vil Hamas og Guds Parti miste det argument, at det kan Israel ikke. Palæstinenserne og israelerne kunne sagtens leve sammen før, men så kom Kaliffen og zionisterne i 1948 på den skrupskøre ide at ville udradere hinanden, selvom begge befolkninger lige var færdig med at begrave familie. Det sidste er bare min komiske indgangsvinkel til det. Og når du fremover vil belære mig med kommentarer, så er http://www.per19gryn.wordpress.com ikke stedet mere. Indlægget “Aldrig taget afstand fra” og “Den glemte massakre” på http://www.per19gryn.blogspot.com er stedet nu med indlæg, hvor jeg senere engang i andre indlæg hylder Chomsky, Wiesenthal, Einstein, Marcel Reich Ranitzsky (Fik jeg stavet det rigtigt?) og andre tænkere, der var jøder uden frygt for at ytre deres modige drømme. (Indskud til indlæg om tænkerne modtages gerne) Kald mig naiv eller antisemit, men jeg tror, at de tænkere ville være anti-zionister som jeg er blevet. Og jeg provokerer dig fremover med kommentarer, så du bliver nuanceret, nuchschlep. Og ja, jeg er ikke helt meshugge, men sura-tekster bruges mod muslimer, og så bruger jeg alt som står i Talmud’en mod jøder. Linen er forhåbentlig lagt, og når du ser noget, som du vil citere fra min blog eller lære mig jiddische ord som jeg ikke kender, så gør det. Jeg hader ikke Israel, og lærer gerne nye ting/fakta at kende, men Liebermanns politik og militære håndlangere, der hellere udrydder 14-årig arabisk stenkaster, så der er “Lebensraum” for jødiske bosættelser, vil jeg aldrig kunne tilgive.
  Shalom,
  Per Jensen, sønderjyde

  Per Jensen

  30. maj 2010 at 00:12

 3. Jeg håber ikke, at jeg fremstiller Gaza som et paradis, men giver nogle positive eksempler og eksempler man multiplicerer er starten på begrebet fordomme og generaliseringer, så det gør jeg ikke. Ligeledes at tage koranvers og generalisere at ‘det gælder nok alle’, gør jeg heller ikke. Men omvendt, at den stenkaster du henviser til, er udtryk for liebermanns politik, er måske en generalisering.

  Jeg er opmærksom på, at ord og billeder kan misforstås og af den grund optræder korancitater ikke med ET ORD! I det tilfælde at jeg har skrevet noget sådan i en eller anden artikel, så giv mig besked. Jeg støtter lighed for religion, race, køn, tro osv, men jeg går også videre, nemlig at jeg heller ikke forskelsbehandler venstre- eller højereorienterede eller anarkister. Det kaldes også at støtte ytringsfrihed. Men det giver i yderste konsekvens et andet dilemma.

  Min grundholdning er ikke at belære, men stille spørgssmåltstegn, for hvorfor skulle lige præcis JEG have fat i den lange ende? Det er jo omsonst.
  Jeg beklager, at din kommentar ikke udkom med den samme, men jeg så den længere inde i systemet.
  (et par timer senere … zcommunications? Jeg har læst lidt, især om antisemitisme/Plitnick)

  semit

  30. maj 2010 at 13:22


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: