Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

3 Flotilla videoer

leave a comment »

findes her på denne pro-israelske side, der viser, at så snart de israelske soldater ankom, så blev de tævet først. Man kan også antage det modsatte, at hvad laver israelske soldater/specialkorps på internationalt farvand? Svaret er ifølge dem, troen på våben og at mange af aktivisterne havde forbindelser med Al-qaida. Men er det så rigtigt? Og i så fald, hvorfor ventede man ikke med at stoppe skibet indenfor eget farvand?

Lad os satse på en tilbundsgående undersøgelse og set med danske øjne, ser forsøget for at bryde en militær maritim blokade i det stærkeste land i området (militært) besynderligt ud, måske overmodigt. Omvendt er 10-16 dræbte på flotilla også besynderligt. Hvad kan nødhjælpskonvojer og Israel gøre for at sikre en gentagelse ikke sker?

Skal blokaden droppes? Gerne – mod en fredsaftale med HAMAS & co. Også uden fredsaftale, hvis man er sikker på, at våben/raketter ikke rettes mod Israel. Man kan også gå endnu videre at problemet er våben. Ingen blokade – mod ingen våbenproduktion. Der er en del løsninger. Selvom Gaza får 10-15000 tons nødhjælp pr uge, kan Gaza’s synspunkt jo også være sandt, når de siger det ikke dækker deres behov.

Palæstinensere som gruppe, er ikke terrorister. Det er en logisk fejl, at sammenkæde terrorisme med en etnicitet eller et statsborgerskab (eller det der minder om det). Terrorisme er en ideologi, der også kan findes i andre religioner og politiske grupper og ikke nødvendigvis knyttet til en religion. Efter min opfattelse er bunden i terrorisme – afmagt overfor omverdenen. Men det er et almindeligt fænomen. Det er dog ikke almindeligt, at denne afmagt bliver til terrorisme. Hvorfor bliver den det? Hvad er læsernes bud på bunden i terrorisme – og jeg mener de psykologiske bud, idet vi nok er født meget ens, så det er påvirkninger fra det sociale miljø, der giver udslaget eller hvad ?

Written by semit

31. maj 2010 hos 22:38

Lagt i Gaza, Terror

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: