Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Aktivister forberedte angreb før Israelske soldater ankom til Mavi Marmara

with 3 comments

Fra overvågningskameraer ombord på Mavi Marmara ses passagerer forberede konfrontation med israelske soldater. Uromagerne har gasmasker og bevæbner sig med stænger, slingshots, flasker, metalgenstande, og vandslanger. I de tidlige timer 31. maj 2010, bordede IDF soldater skibet efter, at de nægtede at omdirigere deres kurs. Ombord på Mavi Marmara stødte soldaterne på grov vold. Aktivister om bord lynchede soldaterne med knive, metalstænger og stjal to af deres pistoler. Resultatet var 7 sårede soldater 9 aktivister blev dræbt.

Det pudsige er, ligesom i andre tilfælde, at denne video er fundet på en pro-palæstinensisk side, der kopierer IDF-materiale.

Written by semit

3. juni 2010 hos 09:55

Lagt i Flotilla, Israel

3 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja, det ser farligt ud, men er det ikke omtanke værd, at
  – aktivisterne befinder sig i eget skib
  – i internationalt farvand
  – uden at have gjort noget ulovligt

  De har samme ret til at forsvare sig, som besætninger, der trues af somaliske pirater. Det er jo IDF, der trænger ind med vold!

  Jeg synes at reaktionen fra Israels tro støtter i denne sag, er et godt eksempel på, hvordan man uden blusel kan gøre sort til hvidt, og vende alting på hovedet.

  Kristian

  3. juni 2010 at 10:44

 2. Israels bording skal ses i lyset af hensigter, da det var aktivisternes plan at bryde en blokade, der for nogen er international lovgivning, men ikke nødvendigvis for andre, og derfor kaldes ulovlig.

  Aktivisternes hensigt fra var starten at bryde et militær maritimt vagtsystem uanset martyrrollen, set fra nogle passagerer. Så Israels angreb/forsvar skal ses i lyset af denne hensigt, idet de ikke ville ændre kurs efter gentagende opfordringer.

  Jeg kan godt forstå, hvis man siger, at aktivisterne ikke noget handlingsmæssigt ulovligt har gjort, men deres hensigt var ulovligheder og i nogle tilfælde vurderes hensigter på linie som en handling. Opfordring til offentlig uorden i Danmark vurderes vel på linie med det praktiske. Forsøg på indbrud takseres som indbrud eller lige under.

  Jeg kender ikke definitionen på pirateri, men det er måske noget i retning af gidseltagning, penge og afpresning så det er et godt stykke fra Israels aktion.

  Det er aktivisternes hensigter, der er det ulovlige, ikke deres forsyninger, som de kunne have afleveret i både Israel og Ægypten.

  Men det store spørgsmål er, om hensigten at bryde en miilitær grænse er ulovlig eller ej. Det er det i mange lande, især i mellemøsten.

  semit

  3. juni 2010 at 11:18

 3. Hej Kristian:o)

  Jeg synes du har fat i nogle essentielle punkter, nemlig hvorvidt Israel havde ret til at borde skibet, især i internationalt farvand..

  Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at aktivisterne altså ikke var nogle der “bare” tilfældigt sejlede rundt i nærheden af Israel og Gaza.. Det virker lidt som om folk overser, at de fra starten havde gjort det meget klart, at de ville til Gaza, så jeg synes at sammenligningen med “pirateri” er forket..

  Havde der været tale om, at det var “tilfældige omstændigheder”, så ville man fra israelsk side, henlede aktivisternes opmærksomhed på, at de nærmede sig israelsk farvand og at de skulle identificere sig selv.. Det gjorde man faktisk også fra israelsk side..

  For det andet, så havde Israel OG Egypten tilbudt at hjælpe aktivisterne, med at fragte deres nødhjælp til Gaza, allerede for en uge siden og løbende indtil afgangen fra Tyrkiet, noget som aktivisterne afviste.. Så det er jo ikke fordi at Israel ikke ville have nødhjælpen ind, tværtimod, men Israel er ikke i en situation, hvor de kan acceptere muligheden for, at der vil blive smuglet våben ind i Gaza..

  Hvis du tænker over det, så viser reaktionen fra de fem skibe, der rent faktisk til sidst valgte at følge med israelerne til Ashdod, at samarbejde kunne lade sig gøre, hvis hensigten ikke var konfrontation (hvilket det ikke var for størsteparten af aktivisterne)..

  Desværre nægtede besætningen på Marmara at have fokus på først og fremmest at få hjælpen frem til palæstinenserne, men ville – åbenbart – hellere udnytte palæstinensernes situation til at promovere sig selv.. Det synes jeg er lidt trist og betænkeligt..

  Hvad angår det med ikke at have gjort noget ulovligt, så er der altså tilfælde, hvor man bliver nødt til at gribe ind, inden det bliver gjort.. Når man ved, at der er omstændigheder der muligvis kan føre til ulovligheder eller er en trussel mod folks sikkerhed, så griber man ind inden det sker, uanset hvor i verden vi befinder os..

  Hvad jeg synes der er er mest trist ved alt dette, er at der er folk der påstår, at de støtter op om palæstinenserne, men som i virkeligheden misbruger palæstinensernes triste situation til at promovere dem selv..

  Mvh

  qolyehudi

  3. juni 2010 at 13:29


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: