Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Israelske studerende planlægger flotille til Tyrkiet

leave a comment »

Antallet af døde ved det armenske folkemord anslås fra 300.000 til 1,5 millioner.

´Den nationale Studerendes Union Israel’ planlægger en kontra-flotille for at støtte det undertrykte mindretal i Tyrkiet i et forsøg på at provokere det internationale samfund og især Ankara, i kølvandet på Israels angreb på Den Frie Gaza flotille.

Boaz Torporovsky, formand for de studerende union, fortalte Ynet, at “Tyrkiet, som truer og fører kampagne mod Israel er det samme Tyrkiet, der gennemførte et holocaust og myrdet en hel nation af armeniere, og undertrykker et større mindretal end palæstinenserne – kurderne – som fortjener en stat i længere tid end den tid, hvor Israel har eksisteret”. Det er det kurdiske mindretal i Tyrkiet, at gruppen vil forsøge at nå med primært medicinske forsyninger. Torporovsky kender båden og den vil blive stoppet af de tyrkiske myndigheder, hvilket forhåbentlig vil vende den negative opmærksomhed på Israel.

Torporovsky sagde, at gruppen i øjeblikket forsøger at finde et egnet skib og finde midler for at udføre planerne. Arik Ofir, en tidligere søofficer og nuværende virksomhedsejer, har indvilget i at være kaptajn på skibet. Gruppen håber at sætte sejl til i slutningen af ugen.

kilde: israeltoday

Det armenske folkedrab (Armensk: Հայոց Ցեղասպանություն, Tyrkisk: Ermeni Soykırımı) (også kendt som den armenske deportation, Armenien-massakren(e) eller det armenske holocaust) refererer til den tvungne massedeportation af armenere i Det osmanniske rige i årene fra 1915 til 1917. Begivenhederne førte til, at et omstridt antal armenere omkom. Antallet af døde anslås fra forskellig side til at have været mellem 300.000 og 1,5 millioner. Det armenske folkedrab er genstand for omfattende kontroverser og diskussioner, specielt mellem Tyrkiet og Armenien. 24 lande, heriblandt Armenien, Frankrig, Argentina, Tyskland og Rusland betegner officielt hændelsen som folkedrab. I nogen af disse lande er det strafbart at hævde, at hændelsen ikke kan betegnes som folkedrab. For mange EU-lande er det en forudsætning – blandt mange andre – for Tyrkiets eventuelle optagelse i unionen, at landet anerkender betegnelsen folkedrab.
Tyrkiet benægter ikke begivenhederne, som førte til, at så mange armenere døde, men man har konsekvent nægtet at anerkende, at der var tale om et folkedrab, og man mener desuden fra officiel side, at antallet af døde er overdrevet. Tyrkiet anslår, at 400.000 omkom, mens Armenien hævder, at tallet var 1,5 millioner. Internationalt bliver det stort set accepteret, at ca. 1 million armenere døde under denne periode og under den efterfølgende tyrkiske uafhængighedskrig.[1] Tyrkiet mener at de deporterede armenere døde som et resultat af sygdom, sult og internetnisk strid i den enorme forvirring, som opstod i slutningen af første verdenskrig.

kilde: Wikipedia

Written by semit

8. juni 2010 hos 11:22

Lagt i Israel, Kurdere

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: