Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

68 procent af araberne foretrækker israelske produkter

with 2 comments

En israelsk supermarkedskæde, Big ZOL, planlægger at etablere 15 nye butikker i de arabiske landsbyer i de næste fem år. Det indebærer en investering på over 20 millioner dollars. I forbindelse med beslutningsprocessen, gennemførte supermarkedskæden en undersøgelse blandt israelske arabere. Det viser, at 68 procent af araberne foretrækker at købe israelsk-fremstillede varer, skriver Ynet.news.

Undersøgelsen blev udført blandt muslimer, kristne og drusere og arabere i en stikprøve på 500 personer, der udgjorde et repræsentativt udsnit af befolkningen i de arabiske landsbyer. Undersøgelsen viste også, at halvdelen af araberne gør deres køb af fødevarer i de lokale mini-markeder. I de seneste år har der været en kraftig stigning i antallet af arabere, som gør deres indkøb i supermarkeder i byerne hovedsageligt beboet af jøder.

Den gennemsnitlige arabiske familie bruger ca. 550 dollars månedligt til fødevarer, hvilket er 19 procent lavere forbruget for dem, der bor uden for den arabiske landsbyer. Det ser også ud til, at de arabiske israelere, der bor i de arabiske landsbyer spreder deres indkøb i flere specialbutikker, i stedet for at shoppe alt i et supermarked, som de fleste jøder gør.

Supermarkedskæden Big ZOL ønsker at udfordre disse vaner. De planlægger at åbne deres butikker i de største arabiske byer, men placeres, så de kan tiltrække kunder blandt jøder i nærheden, især jødiske kunder, der er ude på tur lørdage og helligdage. De store byer, hvor supermarkedskæden vil etablere sig er Jerusalem (øst), og Nazareth.

kilde: nihk

Written by semit

10. juni 2010 hos 13:43

2 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Palæstinenserne brænder og boykotter israelske varer samtidig, som næsten 70% foretrækker at bruge deres penge på …. ja …israelske varer.
  Forstå det den der kan.

  Vivian

  11. juni 2010 at 22:23

 2. Det er lige netop rigtigt. Men så vidt jeg forstår, boykottes israelske varer fra vestbredden, mens det er omvendt fra selve Israel.

  http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=174822

  Selvom Israel boykottes i det små, går det fremad set med lange briller, fx på denne graf

  https://semit.wordpress.com/2010/03/07/boykot-israel-virker-den-modsatte-vej/
  https://semit.wordpress.com/2010/05/11/exporten-fra-israel/
  https://semit.wordpress.com/2010/02/03/so-you-want-to-boykot-israel/

  semit

  12. juni 2010 at 00:32


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: