Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Araber i PA dømt til døden for at sælge jord til jøder.

leave a comment »

I et forsøg på at afskrække palæstinenserne i at sælge jord til “fjenden”, har en palæstinensisk islamisk domstol godkendt dødsstraf til en mand fra en lille landsby Bet Umar nord for Hebron på Vestbredden. Manden, Anwar Brigith, havde været dømt for at sælge jord til jødiske bosættere i området, og det blev anset for at være i strid med en Fatwa udstedt af en islamisk retsinstans forbud mod salg af palæstinensisk jord eller huse til jøder.

Brigith blev også dømt for at handle i strid med en 1979 palæstinensisk militær lovgivning (der er tilladt under Yasser Arafat’s tid som leder af PLO), som også oplyste, at det er forbudt at sælge palæstinensisk jord til jøder.

Hvorfor er denne hændelse noget særligt? Fordi vi kunne have forventet denne form for straf i et land som Saudi-Arabien eller det Hamas-kontrollerede Gaza, hvor jøder engang havde ejendom, indtil tilbagetrækningen til Israel fra Gaza i august 2005. At denne dom blev udstedt på Vestbredden i byen Ramallah, hvor den Fatah-kontrollerede Palæstinensiske Myndighed hovedkvarteret befinder sig, lover ikke godt for eventuelle fremtidige aftaler mellem Israel og palæstinenserne.

De fleste palæstinensere synes at støtte denne form for straf mod “forrædere til de palæstinensiske Nation”, og selvom en sådan dom er blevet formelt gennemført (i hvert fald på Vestbredden), er flere palæstinensere blevet kidnappet og myrdet for hvad, der var anset for at være forbrydelser mod “Ære og suverænitet for det palæstinensiske folk”. Dette har inkluderet tilbud vedrørende ejendom i Den Gamle By i Jerusalem, der sælges til jøder.

kilde: Onejerusalem

Findes det samme fænomen i Israel? Forbud mod salg til arabere? Nej.

Written by semit

10. juni 2010 hos 14:39

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: