Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Israel bringer jøder fra Kirgisistan til Israel

leave a comment »

Israel har bragt 12 jøder fra det konfliktfyldte område i det sydlige Kirgisistan til Israel. De 12 kirgisiske jøder blev bragt til Israel søndag og der var planlagt en velkomstceremoni på Jewish Agency for Israel’s Styrelsesråd’s forsamling mandag sammen med 650 andre nye indvandrere. De blev straks gjort israelske borgere. Færre end 70 jøder menes at leve i det sydlige Kirgisistan. De fleste af landets anslåede 1.500 jøder er bosat i hovedstaden Bishkek. Til dato er ingen jøder blevet skadet i den etniske vold, ifølge de jødiske foreninger i Nordamerika.

Mere end 2.000 mennesker er blevet dræbt og 40.000 fordrevet i kampe mellem etniske usbekere og kirgisiske, der begyndte tidligere i denne måned i landets sydlige del.

kilde: JTA

2000 dræbte? Og inden demonstrationer I Danmark? Hvad har de gjort siden de ingen opmærksomhed får? I modsætning til de seneste Gaza/flotilla demonstrationer, der handler om 9 dræbte og øgning af Gaza’s bistand. De 9 dræbte på Flotilla har været overordentligt modige ved at gå imod Israels militære ordrer om at ændre skibets kurs, hvad de ikke gjorde, men de forsøgte at fortsætte til Gaza, samt angribe soldaterne ved deres ankomst til skibet. Mod koster i nogen tilfælde livet. Men det kunne være undgået ved blot at aflevere deres varer til Israel eller Ægypten. Det gjorde de andre skibe i ‘freedom flotilla’.

Written by semit

21. juni 2010 hos 22:39

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: