Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Mens Israel kritiseres, går Tyrkiet i krig mod kurdere

with 3 comments

Siden flotillaerne først på måneden, har Tyrkiet udvidet sin egen “krig mod terror” med ringe eller ingen opmærksomhed fra det internationale samfund, og uden at undersøge selv. Samme dage som flotillaerne, overfaldt kurdiske oprørere en tyrkisk flådebase og dræbte 12 soldater. I sidste uge svarede Erdogans regering igen med luftangreb på kurdiske stillinger i det nordlige Irak, som dræbte 120 mennesker, herunder en 7-årig pige.

Der var ingen fordømmelser af Tyrkiet for anvendelsen af “uforholdsmæssig” styrke, og ingen møder i FN’s Sikkerhedsråd om den seneste opblussen af den 26-år lange konflikt, der har kostet mere end 40.000 mennesker livet. Omkring 30 millioner kurdere lever i Tyrkiet, Irak, Iran og Syrien. Tilsammen udgør disse områder Kurdistan, den gamle hjemland for det kurdiske folk, en særskilt etnisk gruppe uden et land.

I årtier har Tyrkiet undertrykt sit kurdiske mindretal på 14 millioner mennesker ved at forbyde brugen af det kurdiske sprog og andre symboler af national identitet i de offentlige skoler og offentlige institutioner. En kurdisk parlamentsmedlem Layla Zana, blev bortvist fra parlamentet i 1994 og fængslet et år senere for at turde sige en enkelt sætning på kurdisk fra talerstolen.

kilde: israeltoday

Written by semit

25. juni 2010 hos 09:38

3 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hejsa. Jeg har ikke vaeret aktiv paa bloggen laenge men blev glad da jeg saa at du har vaeret i Israel – endelig!!! Hvad sagde soennen saa til det? Hvor sjovt at du fandt netop de grafittier! Var stadig i Israel da du var der saa du havde da vaeret hjertelig velkommen til at kigge forbi. KH Tina

  Tina

  23. juli 2010 at 07:33

 2. Jeg var begejstret og søn ligeså (jeg kommer ikke med navne). Den gamle by var det store trækplaster som vi besøgte ca 5 gange. Det er som en anden verden, endnu mere når man tager nogle tilfældige trapper op på tagene af den gamle by, for der er også liv, boliger og folk og mange hjemløse katte. Vi tog også den tour, der handlede om at gå langs de gamle mure på toppen, startende fra JAFFAporten til LØVEporten.

  Der er flere af de typer graffitier, så da jeg så dem, tænkte jeg straks på dine billeder. Jeg laver også en artikel med fotos fra Jerusalem eller Masada.

  Vi nåede at bade i det døde hav. Man går ikke på en havbund af sand, men salt.

  semit

  23. juli 2010 at 10:01

 3. Hej

  I am very excited and thankful for your interest for Israel*my home land* as a dane. I am new in Dk and study antropology .
  I wonder i can meet you as a simple friend.
  I am very indepentent person . it will be nice to have a chat in caffee with you and talk about our interests sometimes.

  Best regards
  Rebecca

  rebecca

  3. august 2010 at 01:40


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: