Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Israelsk-Kurdisk Magasin

with one comment

Daoud Baghstani med første eksemplar af det Israelske-Kurdiske magasin

Daoud Baghstani er en modig mand med en usædvanlig mission: Det er næsten to år siden, han startede sit projekt ved hver anden måned at udgive bladet Israel-Kurd, udgivet af hans Israel-Kurd Institution. Nu vil han appellere til jødiske organisationer og samfund over hele verden for moralsk, politisk og akademisk støtte.

De to nationer (kurdere, jøder) menes at have tætte genetiske bånd. I mangel på officielle forbindelser, ønsker Baghstani at bruge medierne til at styrke Israelske-kurdiske forbindelser. Han ønsker at udvide distributionen af hans magasin til hele Kurdistan.

I et brev til World Jewish Congress, skriver Baghstani: “Vi sender et vigtigt budskab til Kurdistan om Israelske-Kurdiske og jødisk-kurdiske historiske relationer”.”Det er svært at komme ind på sådan et emne i Kurdistan – et tabu for fjender af Israel, kurdere og jøder, men sagen er så vigtigt, at vi er blevet opfordret os til at bryde gennem Mørket”, skriver han.

Der er meget mere om hans historie her: jewishrefugees

Written by semit

29. juni 2010 hos 13:47

Lagt i Irak, Kurdere

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jeg håber også at relationer Israel-Kurdistan bliver endnu bedre, da begge befolkninger – den jødiske og den kurdiske – begge har været kastebold for større magter. I det jødiske tilfælde i Europa i 100vis af år og mellemøsten og i det kurdiske tilfælde i mellemøsten i 100vis af år. Så historien ligner hinanden.

  Jeg fik skrevet en artikel om, det selvmodsigende i, at Erdogan kritiserer Israels forsvar ved havet, mens Erdogan samtidigt indleder krig mod Nordiraq og andre kurdiske områder. En krig mod kurderne der har kostet 1000vis af folk, hvor ingen kritisterer Tyrkiet.

  Erdogan har nu også vist sin vrede overfor Israel og Grækkenland har været hurtigt til at blive bedre venner med Israel.

  https://semit.wordpress.com/2010/07/12/gr%C3%A6kkenland-er-varm-pa-israel/

  Jeg fik skrevet 2 artikler om det nye kurdiske magasin. Den her og så hvis man søger på kurd kommer denne anden https://semit.wordpress.com/?s=kurd

  semit

  15. juli 2010 at 19:23


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: