Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Palestinians in the Arab World: Why the Silence?

with 2 comments

Palestinians in the Arab World: Why the Silence?.

En hurtig analyse, af forskelsbehandling af palæstinensere i de forskellige lande. Israel er måske det eneste på de kanter, hvor alle har lige rettigheder.

fx siger artiklen

How come they turn a blind eye to the fact that Egypt, Syria, Lebanon, Jordan and many more Arab countries continue to impose severe travel restrictions on Palestinians”

Not only are Palestinians living in Lebanon denied the right to own property, but they also do not qualify for health care, and are banned by law from working in a large number of jobs”

Written by semit

24. juli 2010 hos 11:56

Lagt i Israel

2 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Synes du ikke det er lige lovligt sort/hvidt, ja ligefremt løgnagtigt, stillet op, at sige der er lige rettigheder mellem Israelere og Palæstinensere i Israel?
  Hvis vi kigger på de såkaldte “israelske arabere” der har israelsk statsborgerskab, så kan vi selvfølgeligt godt blive enige om, at de på mange fronter har flere rettigheder og bedre vilkår end i flygtningelejre i libanon.
  Men du overser altså også den institutionaliserede diskrimination af israelske arabere i Israel. Det gælder jo i både sundheds- og uddannelses-systemet.

  Inkluderer du også de besatte områder i din generalisering?

  Denniz

  24. juli 2010 at 18:17

 2. Officielt er der lige rettigheder og ingen diskrimination, men at der mellem visse befolkningsgrupper er fordomme eller diskrimination er jeg ikke i tvivl om rigtigheden af, for det har man i alle lande, også i Danmark, så hvorfor skulle Israel være en undtagelse?

  Jeg forsøger dog på bloggen at se problemer i en større sammenhæng og jeg er ikke i tvivl om at palæstinensere har det bedre i Israel end de omgivende lande, hvor palæstinensére holdes i flygtningelejre af især UNRWA. Hvis man, ligesom i Danmark og Sverige, integredede palæstinensere over årene, havde de samme rettigheder som andre statsborgere.

  Har du ret i, at palæstinensere eller måske arabere diskrimineres uformelt i Israel vedr ansættelse i nogle sektorer, adskiller det sig ikke fra Danmark, der heller ikke er perfekt og slet ikke Israel med deres enorme indvandring. Israel er ikke er perfekt land, selvom mange gerne ser, at alt foregår rigtigt dér.

  semit

  24. juli 2010 at 22:56


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: