Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Hamas strammer kursen overfor mannequiner

leave a comment »

For sexet for Hamas?

Ifølge AFP fortsætter Hamas med at håndhæve sin strenge fortolkning af islamisk lov i Gaza. I sin seneste afgørelse har organisationen fastlagt en liste over regler, der skal følges af forretninger, som sælger dametøj. I begyndelsen af juli måned erklærede Hamas, at kvinder og teenagers ikke længere har tilladelse til at ryge vandpibe offentligt. Ifølge de nye regler må forretninger med dametøj ikke længere have prøverum. Butikkerne må heller ikke have tonede ruder og må heller ikke have indendørs kameraer. Alle mannequiner, der har kvindelige former, skal være klædt i sømmeligt tøj. Det nye regelsæt har til formål at opretholde “offentlig sædelighed,” sagde Hamas’ talsmand.

Hamas har taget andre restriktive skridt hen imod håndhævelse af islamisk lov (Sharia) i Gaza. De har forbudt kvinder at køre på motorcykler, pålagt mænd at bære T-shirts, når de svømmer i havet og beordret kvindelige advokater til at bære hovedtørklæde, når de er i retten.

Den islamiske terroristgruppe er måske blevet ansporet af den opposition, de står over for fra Salafi-muslimske organisationer, som hævder, at de repræsenterer omkring 11.000 indbyggere i Gaza. Salafi-ekstremister har beskyldt Hamas for at ikke at være gode nok til at håndhæve islamisk lov og har udført bombeangreb mod musikbutikker, internetcaféer og FN-lejre, hvor drenge og piger har tilladelse til at blande sig.

kilde: INN

Written by semit

3. august 2010 hos 20:00

Lagt i Gaza, Islam

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: