Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Eksplosiv økonomisk vækst – økonomerne taget på sengen

with one comment

Israel havde en overraskende stærk økonomisk vækst i andet kvartal af 2010, med hele 4,7 procent, skriver business magasin Bloomberg. Det er den hurtigste vækst i mere end to år og var på grund af en vækst i både eksport og indenlandsk forbrug. Tallene blev offentliggjort i går på hjemmesiden for den israelske Central Statistics Bureau. Væksten i første kvartal var 3,6 procent, og Central Bank chefs forventninger placerer den årlige vækst på omkring 4 procent.

“Dette er virkelig en økonomi, der kører på skinner” sagde Jonathan Katz, en Jerusalem-baseret økonom ved HSBC Holdings Plc selskab, der havde forudsagt en vækst på 3,7 procent. Han mener, at den hurtige økonomiske vækst i de seneste måneder uundgåeligt vil tvinge den israelske centralbanken til at hæve renten.

Den israelske økonomi har været mildt påvirket af den globale økonomiske krise, drevet af eksporten, som tegner sig for næsten halvdelen af bruttonationalproduktet. Salg til udlandet, bortset fra skibe, fly og polerede diamanter, steg i juli til 3,8 milliarder dollars, det højeste eksport på to år, sagde den officielle statistiske bureau.

kilde: nihk & nihk

Så kan boykot-israel folket godt pakke sammen, da deres initiativer, f.eks i Danmark handler om bannere foran H&M, DR’s koncertsal og et par supermarkeder. Ja, de indkaldte til en boykot-israel aktion i lørdags fordi et band også havde spillet i Israel. Og også anarkisten Johnny Rotten fra det tidligere sexpistol-punkbank forsøgte palæstinensiske grupper at presse til ikke at spille i Israel her i august. Men han lytter ikke til autoriteter og spiller hvor han synes – sådan / thejc.com

Written by semit

17. august 2010 hos 22:58

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Jeg tror diamanterne har været på vej i lang tid efter De Beers lavede nedjusteringer for minedriften tilbage i 2008, da de kunne se krisen var på vej.

    diamanter

    18. august 2010 at 12:42


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: