Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Mur bygget under anden Intifada i Jerusalem nedtages

leave a comment »

En del af sikkerhedsmuren ved Gilo, Jerusalem

Den israelske hær er begyndt demonteringen af en mur der oprindeligt var til for beskytte indbyggerne i det jødiske kvarter Gilo i Jerusalem. For ti år siden, var deres bopæl i Gilo under beskydning dagligt. Denne del af muren blev bygget i 2002 og består af 800 betonsten over 600 meter og dekoreret med malerier og graffiti af beboerne. Hyppigheden af angreb mod byen faldt betydeligt efter opførelsen og iværksat af regeringen Ariel Sharon i marts 2002 efter en bølge af angreb fra palæstinensere.

I en erklæring understregede den israelske hær, at nedrivningen af denne del af sikerhedsmuren tager omkring to uger, og tilføjer, at beslutningen blev truffet “som følge af en stabil og sikker situation i området,” efter flere år uden angreb.

“Jeg tror ikke, at angreb vil blive genoptaget, men hvis det er nødvendigt kan vi bygge muren igen,” sagde Hezi Revivo, en militær ingeniør med ansvar for afvikling af strukturen.

Nogle beboere i Gilo sagde i de lokale medier, at de frygtede for nedrivning af denne del af muren, for det gav dem fred i sindet.

“Jeg har aldrig følt, at muren var til gene. Jeg følte mig sikker. Den gav os en vis følelse af sikkerhed,” sagde Aviva Klein. En anden nabo, Esther Cohen erkendte at være lidt bange. “Jeg håber, at det ikke fører til noget dårligt, så de begynder at skyde igen,” tilføjede han.

kilde: aurora

En video fortæller den oprindelige ide bag sikkerhedsmuren og dens nødvendighed.

Written by semit

19. august 2010 hos 19:47

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: