Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

DVI har sørget for Jerusalems fattige børn siden 1980.

leave a comment »

DVI har til formål at forbedre livskvaliteten for Jerusalems fattigste børn, uanset race eller religion, gennem en omfattende tandbehandling og et forebyggende tandprogram. Desuden er det hensigten at give disse børn kærlighed og omsorg.

Ifølge Israels officielle statistikker, lever over 200.000 af Jerusalems børn i fattigdom, og for de fleste familier betragtes en tandlæge som luksus. En tandlæge, i modsætning til andre medicinske behandlinger, er ikke omfattet af Israels offentlige sundhedsvæsen, og antallet af børn, der ikke modtager tandpleje vokser. DVI’s Trudi Birger tandklinik er den eneste gratis behandling for børn i Israel.

Holocaust-overlevende Trudi Birger led meget som barn under 2 verdenskrig og besluttede, at hvis hun overlevede, ville hun forsøge at hjælpe andre børn, der lider. Som en fremgangsrig mikrobiolog i Israel, begyndte hun at opfylde dette løfte, da hun arbejdede med fattige børn. Trudi opdagede, at denne gruppe ofte havde omfattende tandsygdomme. I 1980, hvor regeringen droppede behandlingen til børn, fandt hun sin store mission i livet. Trudi grundlagde Dental Volunteers for Israel det år og har ledet organisationen resten af sit liv. Inspireret af sin kærlighed til Jerusalem børn, gjorde hun en bemærkelsesværdig indsats som administrerende direktør. Efter hendes død fortsatte trofaste medarbejdere med hendes arbejde for Jerusalems fattige børn i Trudis ånd.

kilde: dvi

Written by semit

8. september 2010 hos 11:25

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: