Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Indisk Bollywoodfilm om Jesus optages i Israel

leave a comment »

Den første Bollywoodfilm om Jesu barndom vil blive skudt i Israel i de kommende måneder, har indiske filmmagere annonceret. Direktør Singeetham Srinivasa Rao sagde, at hans produktion vil blive fortalt på fire sprog og har børneskuespillere og syv sange. Producer Konda Krishnam Raju fortalte på et pressemøde, at mens de fleste film skildrer de seneste år, vil denne ene fokusere på Jesu barndom, i hvad han kaldte den første præsentation af denne type film i Bollywoods historie.

Kristne i Indien tæller 24 millioner, eller cirka 2,3 procent af landets befolkning. Mens filmen har særlig betydning for kristne, er den beregnet til et globalt publikum, ifølge Rao.
“Religiøse indiske film har traditionelt brugt børneskuespillere for at fremhæve uskyld og hellighed i religiøse figurer”, direktøren sagde. Rao’s film vil følge denne tradition, ved at skildre børneskuespillere som voksne såvel som børn.

American makeup artist Christien Tinsley, som har arbejdet på Mel Gibson’s kontroversielle The Passion af Kristus, vil arbejde på filmen. Gibson’s film udløste anklager om anti-semitisme.

De 30 mio $, siger filmskabere om filmen om Jesus, vil så være den film med det højeste budget i Indien. En gennemsnitlig indisk film koster omkring $ 500.000.

Aditya Productions har planer om at frigive filmen næste år på engelsk og tre indiske sprog – Telugu, hindi og Malayalam.

kilde: israel21c

Written by semit

18. september 2010 hos 16:40

Lagt i Film, Indien

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: