Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Frygt for angreb fra Hamas udløser egyptisk alarmtilstand

leave a comment »

Egypten har fået rapporter om et muligt forestående Hamas angreb på Israel fra Sinai, hvor terrorister er mistænkt for enten at planlægge at smugle missiler eller affyre dem, der allerede er blevet skjult der. Hamas har øget deres raketangreb fra Gaza de sidste par uger i et forsøg på at afbryde forhandlingerne mellem det Palæstinensiske Selvstyre og Israel.

Alarmberedskabet følger flere dage efter en sjælden og presserende advarsel fra USA om et mulig forestående angreb på Aqaba, Jordans ferieby som ligger lige over for Eilat.
Det Betlehem hjemmehørende Ma’an nyhedsbureau sagde, at Egypten meddelte om undtagelsestilstanden lørdag, og at sikkerhedsstyrker finkæmmer Sinai for Hamas terrorister. I sidste uge, opdagede Egypten mange store skjulesteder af våben i Sinai, og i begyndelsen af sidste måned, blev seks missiler affyret mod Eilat. Det ene af dem eksploderede i Aqaba og dræbte én person. Fem raketter ramte Eilat regionen, men  forårsagede ingen skader.
Oprindeligt benægtede Egypten, men indrømmede dog senere, at missilerne var blevet affyret fra deres  område.

I mellemtiden er Hamas’ efterretningschef Mohammed Dababash blevet anholdt for flere dage siden i Kairo ifølge rapporter offentliggjort søndag i arabiske medier. Anholdelsen er et stort slag for den terroristiske organisation og Dababash’s tilbageholdelse kan være knyttet til angrebet på Eilat. Han har sandsynligvis også  oplysninger om det forestående angreb som embedsmænd fra efterretningstjenesten forsøger at afværge.

Hertil kommer, at det antages at Dababash har været tæt involveret i kuppet i Gaza,  hvor Hamas-militsen overmandede den rivaliserende Fatah fraktion, ledet af det  Palæstinensiske Selvstyres formand Mahmoud Abbas.

Han er leder for den generelle sikkerheds-& efterretnings  gren af Hamas terrororganisation og er ansvarlig for spion-aktiviteterne. En rapport sagde, at han blev arresteret i Kairo’s  lufthavn, før han fortsatte på vej til Saudi-Arabien og Damaskus, hvor han angiveligt havde  planlagt til at mødes med embedsmænd fra Hamas. Familiemedlemmer sagde, at han var på vej hjem fra en pilgrimsrejse.

Ifølge Associated Press blev Dababash anklaget for at bruge forfalskede rejsedokumenter.

kilde: supportisrael (hvor man kan abonnere på israelske nyheder på email – på dansk!)

Written by semit

22. september 2010 hos 11:53

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: