Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Computervirus inficerer Irans atomare anlæg og PC’ere

leave a comment »

En virus rettet mod Irans nukleare anlæg har også ramt personlige computere, der tilhører topfolk i landets atomprogram. Mahmoud Jafari, leder af Irans Bushehr-reaktoren, var blandt dem, der berørtes af den malware, som eksperter mener er så avanceret, at den sandsynligvis er udviklet med støtte fra en vestlig regering.

Andre end Bushehr ledere, som embedsmænd fra Irans Atomenergiorganisation, blev også ramt af den såkaldte Stuxnet orm, ifølge rapporter fra det officielle Irana nyhedsbureau. Irana har citeret Jafari for at sige, at et hold af eksperter er udnævnt for at komme den fjendtlige virus til livs og som han sagde, havde “forårsaget nogen alvorlige skader på de store systemer” på Bushehr. Den letvandsreaktor, bygget med russisk støtte, der er sat til at starte i drift i oktober var der ikke planer om at udsætte åbningen af. Israel og Vesten beskylder Iran for at bruge sit atomkraft-program som et skalkeskjul for at udvikle en atombombe, som Iran benægter.

Den destruktive Stuxnet Orm har overrasket eksperterne, fordi det er den første, der er designet til at overtage industrielle kontrolsystemer, istedet for blot at stjæle eller manipulere data. I lørdags rapporterede Irans halvofficielle ISNA nyhedsbureau, at malwaren havde bredt sig til hele Iran, men har ikke nævnt konkrete ramte områder.

kilde: haaretz

Written by semit

27. september 2010 hos 14:06

Lagt i Iran

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: