Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Kina og Israel vokser tættere sammen økonomisk

leave a comment »

Israel investerer i det kinesiske marked. Under et møde i Jerusalem sidste mandag mellem viceudenrigsminister Danny Ayalon og guvernøren af Kinas Heilongjiang provins, undertegnede Israel og Kina en samarbejdsaftale om landbrug, ifølge Israel National News. Israel har allerede et omfattende samarbejde inden for landbrug med Heilongjiang-provinsen.

Under mødet understregede Ayalon det særlige forhold mellem Israel og Kina, og erklærede, at deres venskab er “baseret på den kendsgerning, at de begge er gamle kulturer med historisk bevidsthed.” Han tilføjede, at Israel og Kinas økonomier supplerer hinanden. “Israel har avanceret teknologi egnet til at udvikle det kinesiske marked og erfaring på dette område på toppen af den kinesiske nationale dagsorden, såsom landbrug og teknologi,” siger viceudenrigsministeren.

Guvernør Jiahao takkede Ayalon for den varme gæstfrihed og tilføjede, at han var meget imponeret over Israel. Han sagde, at han agter at opføre et monument i sten af Jerusalem til minde om de jøder, som søgte tilflugt i Heilongjiang-provinsen i den hvide revolution i Rusland. I denne periode gav Heilongjiang, Harbin, tilflugt til titusinder af jøder, som flygtede fra Rusland, sagde guvernøren.

Det ser ud som om Kina og Israel vokser tættere økonomisk, skriver Israel National News. Global Times rapport i sidste uge sagde, at Israel er begyndt at læne sig mod de asiatiske økonomier og især Kina, idet efterspørgslen i USA og Europa er faldet i løbet af de seneste to år, ifølge Eugene Kandel, leder af Det Nationale Økonomiske Råd.

Historisk begyndte Kina og Israel at handle med hinanden før de to lande oprettede diplomatiske forbindelser i 1992. I 2005 var Kina udvalgt af det israelske ministerium for industri og handel ministeriet som et målland” for israelsk eksport i et program, der har til formål at fremme den israelske eksport inden for især telekommunikation, højteknologi-, landbrugs-teknologi, sikkerhed, miljø og infrastruktur. Samme år etablerede de et handelskontor i den sydlige kinesiske by Shenzhen, og i 2006 yderligere et kontor i den nordøstlige kinesiske by Dalian.

Fra 2007, oversteg den bilaterale handel mellem de to lande til over 4 milliarder dollars. 41,8 procent af Israels eksport til Kina i år er telekommunikation og højteknologisk udstyr og maskiner og elektrisk udstyr, skriver Israel National News.

kilde: nihk

Written by semit

30. september 2010 hos 13:56

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: