Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Antal checkpoints på Vestbredden falder

leave a comment »

Efter den palæstinensiske indledte vold for 10 år siden, etablerede IDF kontrolposter på hele Vestbredden. Disse checkpoints skulle dæmme op for strømmen af våben og terroraktiviteter, der blev voldsomme på et tidspunkt. Checkpoints består af en række barrierer, hvor enkeltpersoner screenes og kontrolleres for våben eller våbenmaterialer, og er bemandet med IDF-soldater eller grænsekontrolpersonale. Tilstedeværelsen af checkpoints har forhindret utallige terrorangreb og har vist sig at redde liv. Således er våben fundet, eksplosive bælter, morterer, granater, bombematerialer, geværer, knive  –  mange af disse spændt på meget små palæstinensiske børn. Systemet med checkpoints var en vigtig faktor i nedgangen af volden og terrorvirksomhed under den anden intifada.

På grund af en dramatisk forbedring af sikkerhedssituationen på Vestbredden, er antallet af bemandede checkpoints faldet fra 41 i juli 2008, til 14 i oktober 2010.

Årsagerne til den forbedrede sikkerhedssituation i de seneste år er:

  • For det første forhindrer IDF’s kontrol mod terrorisme gennemførelse af terrorangreb mod israelske mål. IDF forpurrer terroristindsatsen på daglig basis.
  • For det andet opførelsen af sikkerhedshegnet, der  forhindrer terroristiske fraktioner i at nå ind i Israel. Sikkerhedsbarrieren er næsten 60 procent komplet og den forebyggende fysiske barriere anses som et ganske glimrende for at imødegå infiltration til Israel.
  • Endelig er der koordinering og øget samarbejde mellem IDF og palæstinensiske sikkerhedsstyrker, og det har resulteret i større regional stabilitet. Koordinering er baseret på en gensidig interesse og forståelse, når Hamas udgør en trussel mod stabiliteten i regionen.

Disse faktorer har desuden resulteret i en stor økonomisk vækst på Vestbredden. Og et fald i ledigheden (3% fald i første kvartal af 2010 i forhold til tidligere år), et stigende bruttonationalprodukt (9% i første halvår af 2010) , og fortsat byggeri, især i Nablus og Bethlehem til sociale, kulturelle og økonomiske formål (dvs. indkøbscentre, hoteller, biografer).

kilde: idfspokesperson

Written by semit

9. oktober 2010 hos 12:47

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: