Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

12 kvæstet i Gaza

with 2 comments

12 kvæstet ved Kassam-træningslejr i Gaza.

Tolv palæstinensere, deriblandt fem børn og tre kvinder, blev såret i en eksplosion i en træningslejr af den Hamas-militære fløj Al-Qassam Brigaderne i onsdags i Rafah i det sydlige Gaza. En lokal beboer kaldte det en “enorm eksplosion” og fandt sted i Tel As-Sultan kvarteret og forårsagede også skade på beboernes vinduer.

Ambulancer og civilforsvaret overførte de sårede til Abu Yousef An-Najjar Hospitalet i Rafah by, sagde Gazas lægetjeneste’s talsmand Adham Abu Silmiyya, der beskriver deres kvæstelser som små.

kilde: maannews.net & jpost

Er HAMAS og co ikke blevet klogere? Søger de stadigvæk konfrontation med Israel? Det ser sådan ud ikke? Men hvem der taberen? Det er nok dem selv målt i menneskeliv, hvis man skal tage udgangspunkt i Israel’s overlegende militær og CAST LEAD operationen fra sidste år. Kunne det ikke tænkes at hvis ingen af parterne svarer militært igen, så øges den gensidige tilllid?. Men det bryder HAMAS tydeligvis, men så får de jo igen på et eller andet tidspunkt.

Written by semit

20. oktober 2010 hos 23:57

Lagt i Gaza, Hamas

Tagged with , ,

2 kommentarer

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vil bare påpeke at innbyggerne på Gaza er Gazanere.
  Og de på vestbredden er de såkalte palestinerne.
  Arabere i Israel er Israelere, ikke palestinere.

  Kan

  21. oktober 2010 at 23:26

 2. Det er en anden opdeling, men jeg plejer også for præcisionens skyld at kalde araberne i Gaza for Gazans og har man Israelsk statsborgerskab er man israeler. Men det betyder også, at kun med PA-statsborgerskab er man palæstinenser. Der er meget definition i det her. Før Israels oprettelse var ALLE palæstinensere – endda uden en palæstinastat.

  At kalde sig palæstinenser betyder vel at at man drømmer om at bo i en ikke-eksisterede stat palæstina, der historisk aldrig har fandtes og de muligheder der har været for et Palæstina har været mange, herunder Camp David, FN’s delingsplan for 1947, Livni/Olmert-planen og alene det, at araberne ikke har forsøgt at etablere et palæstina på vestbredden og østjerusalem, da det ikke var israelsk – siger noget om, at det ikke er palæstina, der er interessant, men derimod at Israel ikke findes.

  Mere om det her https://semit.wordpress.com/?s=afvisninger

  semit

  22. oktober 2010 at 00:00


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: