Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Nigeria Secret Service

leave a comment »

Nigerias efterretningstjeneste sagde tirsdag, at de har opdaget 13 containere våben fra Iran i hvad israelske forsvarskilder mener kan være en del af en ny smuglingsrute fra Iran til Hamas i Gaza. Raketudstyr, granater og andre eksplosiver camoufleret som byggemateriale blev beslaglagt i den nigerianske havn Lagos efter at være blevet losset fra et iransk skib.

På den sidste dag i den israelske offensiv Cast Lead i Gaza, underskrev Israel og USA en aftale om at bekæmpe våbensmugling fra Iran til Hamas. De oprettede et team med flere vestlige stater, og fordelte efterretningerne for at stoppe iransk våbensmugling ad søvejen til Gaza.

I marts 2009 rapporterede udenlandske medier, at Israel Air Force flyvemaskiner angreb en våbenkonvoj i Sudan på vej til Gaza. 39 mennesker i konvojen blev dræbt og civile i området blev såret. Israel nægtede at bekræfte sin deltagelse i angrebet. I november 2009 stoppede Israel skibet Francop i Middelhavet. Skibet havde hundredvis tons våben fra Iran til Syrien eller Hizbollah i Libanon. I september i år blev en våbenleverance fra Iran til Syrien opsnappet i Italiens Calabria havn. Et par dage senere en våbenforsendelse fra Nordkorea til Syrien, der blev fanget i en græsk havn.

kilde: haaretz

En eller anden dag lykkedes det at smugle store mængder våben ind i Gaza og det kunne sagtens have været i flotille-aktionen, der blev stoppet af Israel. Hvis der havde været våben og hvis det var anvendt mod Israel, så kunne der let komme en ny CAST LEAD. Dette forhindres ved at opsnappe våbentransporter. Det sparer formentlig mange menneskeliv.

Her en tidligere våbentransport, der blevet opsnappet i tide …

Written by semit

28. oktober 2010 hos 10:41

Lagt i Flotilla, Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: