Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Palæstinensiske arabere synes økonomi er vigtigere end bosættelser

with one comment

Præsident Obama & PA-leder Abbas

Hvorfor bekymrer Obama & Abbas sig mere om de såkaldte “bosættelser” end de palæstinensiske arabere selv gør? Mens vi ved, hvad Obama og Abbas vil, har man ikke spurgt araberne, hvad de ønsker. Og gør man det, viser en meningsmåling fra Jerusalem Medier og Kommunikation Centre (JMCC) – en palæstinensisk gruppe – at de palæstinensiske arabere ikke tror, de jødiske byer i Judæa-Samaria (beboet af og styret af arabere) er deres første prioritet. Bliver de bedt om at prioritere og vælge de vigtigste spørgsmål for de palæstinensiske arabere, svarer 22,4% af de adspurgte, at den økonomiske situation var det vigtigste emne, mens 18% sagde intern splittelse mellem de forskellige fraktioner var det spørgsmål, som berørte dem mest. Kun 15,5% svarede, at den såkaldte “besættelse” var det vigtigste emne, mens 9,4% af de adspurgte sagde, at “belejringen” af Gaza var det vigtigste emne, efterfulgt af spørgsmålet om de såkaldte “bosættelser” (jødisk byer i Judæa-Samaria), der kun havde 6,6%, og spørgsmålet om Jerusalems som det vigtigste blev bedømt med 4,9% af deltagerne.

kilde: avielperez

Det svarer jo meget godt til MASLOWS behovspyramide, at det er mad, vand, uddannelse, job, karriere, økonomi, der tæller højst og ikke adressen på ens bolig, altså om den er i Israel eller på vestbredden. Eller om man bor tæt på en jødisk by (som mange arabere gør) eller ikke.

Written by semit

19. november 2010 hos 10:00

Lagt i Israel

En kommentar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] kilde, der i højere grad er palæstinensernes/arabernes stemme end grupper fra vesten. Fx angiver denne artikel baseret på statisk noget andet end det generelle billede. Artiklen fortæller bl.a at araberne […]


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: