Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Ferie i Jenin.

leave a comment »

5-etagers indkøbscenter i Jenin

QALQILIYA (Ma’an) – Parker, zoo og legepladser i de nordlige Vestbredsbyer som Qalqiliya, Jenin og Tulkarem blev overrandt med besøgende fra de arabiske byer i Israel i løbet af Eid Al-Adha ferien, der giver en saltvandsindsprøjtning til den lokale økonomi. Qalqiliya Zoo rapporterede om et rekordstort 2.000 besøgende i onsdags, med besøgende fra Haifa, Kufr Kanna og andre byer i det nordlige Israel, mens beboere fra Nazareth, Jerusalem og Haifa fyldte restauranterne i Betlehem og Ramallah i det centrale Vestbred – også kaldet Samaria. “Når det vi ønsker, er at være i stand til at nå bredden af Tiberias-søen eller stranden ved Haifa, som vi plejede at gøre på ferie, hvorfor kommer der så, så mange her?” Yousef Imwasi, en far til fem fra Nazaret sagde, at en ferie i Jenin tiltrak ham. “Her skal jeg betale 500 Shekels ($ 136) for hele dagen. I Israel, ville det være den tredobbelte pris, så her, kan jeg have det sjovt med min familie og ikke bekymre mig om prisen.

“Maden er også god” tilføjede han. “Så er det også et spørgsmålet om serviceniveau. Her vi bliver vi behandlet godt og med en stor grad af respekt, hvilket også er en del af beslutningsprocessen.”

I Tulkarem på MegaLand forlystelsesparken, sagde Samiha Abu Ras fra Haifa, at hun foretrækker at holde ferie på Vestbredden. “Som en tilsløret kvinde, føler jeg folk i Israel diskriminerer.”

kilde: maannews

Og læg lige mærke til, at det er en palæstinensisk kilde, der i højere grad er palæstinensernes/arabernes stemme end grupper fra vesten. Fx angiver denne artikel baseret på statisk noget andet end det generelle billede. Artiklen fortæller bl.a at araberne sætter økonomi højere end israelsk overherrredømme.

Written by semit

25. november 2010 hos 17:49

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: