Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Israel løber med opmærksomheden

leave a comment »

Som det ses i videoen, skønnes 300.000 i Darfur at være blevet dræbt eller såret eller voldtaget. Ikke desto mindre løber Palæstinenserne med opmærksomheden, når der er 9 Flotille-dræbte eller måske 1400 dræbte i Gaza-krigen sidste år. Hvorfor denne forskel? DR Congo er et endnu værre eksempel, hvor der tælles millioner af dræbte og skulle være den største krig målt i dræbte siden 2. verdenskrig. Hvorfor får disse katastrofer så lidt opmærksomhed?

Kunne det tænkes, at det er fordi, at man ikke kan definere hvad det handler om, mens konfliten i Mellemøsten er tydelig – uanset hvem man har parti for? Så når konflikten er utydelig, så beskæftiger medierne sig ikke med dem. F.eks har den tydelige apartheid i Sydafrika i flere generationer fået meget mere opmærksomhed end Burundi/Rwanda konflikten på trods af at op mod 1.000.000 er dræbt i men sikkert langt færre i Sydafrika, der snarere skal tælles i hundreder. Ikke desto mindre siger flere tunger, at apartheiden i Sydafrikas omgivende lande var langt større, men der handler det ikke om hudfarver, men om stammeforhold, også kaldet stammeapartheid, ligesom i Burundi/Rwanda og de nuværende konflikter i DR Congo.

Jyllandsposten har en artikel, der kommer mere ind på, at Israel bliver hårdere bedømt af racistiske grunde, ikke fordi det er en jødisk stat, men fordi, den er grundlagt af hvide folk i moderne tid og derfor forventer man mere. Er hvide da klogere end farvede?

Eksempelvis havde Synopsis-olsen en dag et indlæg om, at der har været flere sorte slaver i Afrika foranstaltet af sorte!, mens det er de hvides brug af slaver i kolonitiderne, som vi lærer om. Uha. Når den hvide mand begår kriminalitet, så er det værre end den sorte mand. NEJ. Det er en racistisk tankegang.

Written by semit

4. december 2010 hos 13:47

Lagt i Israel

Tagged with

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: