Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Rejsevejledning for jøder, der vil rejse til Sverige.

leave a comment »

Simon Wiesenthal Center har ikke overraskende udsendt en rejsevejledning, hvis jøder rejser til Sverige .
“Vi udsteder modvilligt denne vejledning til religiøse jøder og andre medlemmer af det jødiske samfund, der har været genstand for antisemitisk hån og chikane. Der har været snesevis af hændelser indberettet til myndighederne, men har ikke resulteret i anholdelser eller domme for hate crimes “, sagde de to Wiesenthal Center repræsentanter i en erklæring.

Cooper og Samuels tilføjede, at “en medvirkende faktor til denne beslutning har været uhyrlige bemærkninger Malmö borgmester Ilmar Reepalu, der bebrejder det jødiske samfund for ikke at fordømme Israel. Man opfordrer de jødiske rejsende til ekstrem forsigtighed, når man besøger det sydlige Sverige.

Det er ikke forbundet med denne uges bombeattentatet i hjertet af Stockholm. Kritikere har beskyldt Reepalu for ikke at beskytte Malmøs lille jødiske befolkning fra anti-semitiske vold og fyrig had til Israel. Tidligere i år skrev The Wall Street Journal Europe: Malmö’s borgmester, Ilmar Reepalu, synes mærkeligt uanfægtet af angreb på jøderne, hvis ikke sympati for angriberne. Mens skrigende “Sieg Heil” og “Hitler, Hitler” i 2009 samledes svenske muslimer og kastede flasker og sten mod en pro-Israel demonstration med deltagelse af et mindre antal af jøder i det centrale torv i Malmö. Medierne har dokumenteret udbredt chikane af jøder og jødiske børn er rutinemæssigt blevet kaldt “beskidte jøder.”

Reepalu, en socialdemokrat, retter skylden mod byens jøder for at holde pro-Israel demonstration, og siger, at de nægtede at tage afstand fra Israels Operation Cast Lead. “Samfundet har valgt at afholde en pro-Israel demonstration” og at “det kan give et forkert signal,” sagde Reepalu.

Han har også kaldt Israels ret til selvbestemmelse som en form for ekstremisme ved at sidestille zionisme med anti-semitisme. “Vi accepterer hverken zionisme eller anti-semitisme”.

Bloggens artikler om antisemitisme i Sverige er samlet her.

Written by semit

16. december 2010 hos 23:18

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: