Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Libanon fortsætter oprustning

leave a comment »

1. Den franske premierminister Francois Fillon har efter sigende informeret Premier Saad Hariri, at Paris snart vil give Libanon omkring 100 HOT anti-tank missiler. Den Pan-arabiske avis al-Hayat citerede franske kilder for at sige, at Fillon drøftet spørgsmålet med Hariri ved den libanesiske premierministers besøg i Paris for to uger siden. Den franske regering besluttede at forsyne Libanon med missiler uden nogen betingelse, og i støtte for de libanesiske statslige institutioner og regeringen, siger kilder. HOT missilerne er monteret på Gazelle helikoptere, som Libanon har modtaget fra De Forenede Arabiske Emirater.

kilde: naharnet

2. Den israelske hær har gennemført en af de mest omfattende øvelser, de har holdt i de senere år som forberedelse til en eventuel krig med Libanon, rapporterede YnetNews fredag. Begivenheden fandt sted i Golan-højderne, er det sagt.Tusindvis af soldater og hundredvis af pansrede køretøjer trænede med simulerede antitank missiler, raketter og mortergranater – samt simuleret kamp med Hizbollah-agenter.

Den højtstående officer sagde, at intensiv træning og den israelske hærs nye teknologi vil øge troppernes evner på slagmarken. “Det er nu muligt at ramme et større antal mål i løbet af en kortere periode,” sagde han.

kilde: naharnet

Er det svært at lægge 1+2 sammen? Det er lige op over? Som i 6-dages krigen var jordanske og ægyptiske tropper stillet op langs grænsen til Israel og områderne ryddet for FN-personel, hvorefter Israel var først på aftrækkeren. Det kan hurtigt gentage sig, hvorefter Israel vil få skylden for at starte en krig. Men hvis man er sikker på at blive angrebet af andre, er det så ikke logisk at følgen er et angreb mod netop dem, der ønsker at angribe. Men selvfølgelig skal man være sikker i sin sag.

Written by semit

17. december 2010 hos 15:21

Lagt i Krig, Libanon

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: