Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Libanesisk apartheid

leave a comment »

Palæstinensiske flygtninge i Libanon har to gange større sandsynlighed for at leve i fattigdom end andre libanesere viser en foreløbige rapport. Den “Socio-Økonomisk Redegørelse for palæstinensiske flygtninge i Libanon” er den første omfattende evaluering af sin art. Den vurderer demografien for den palæstinensiske befolkning samt deres adgang til arbejdsmarkedet og forskellige sundheds-, uddannelsesinstitutioner og boliganvisninger. Det fuldstændige resultater for Den Europæiske Union (EU)-finansierede undersøgelse forventes ikke før udgangen af den måned, men de første resultater tegner et temmelig dystert billede for 260.000 – 280.000 palæstinensiske flygtninge, konstaterer rapporten. Der er betydeligt færre end de 425.000 FN registrerede flygtninge, hvoraf mange menes at have udvandret for at søge arbejde.

“Enhver, der har besøgt en af de palæstinensiske lejre i Libanon ved, at fattigdom er udbredt der, og de levevilkår simpelthen er uacceptable for et midt-indkomst land,” sagde EU-operation sektionsleder DIEGE Escalona Paturel. “Indtil i dag har der ikke været pålidelige data om den socio-økonomiske situation og fattigdommen i lejrene og deres eksistens, og dermed har alle programmer og kampagner har været baseret på skøn og gætterier og i bedste fald propaganda.

Undersøgelsen, foretaget af forskere ved Det Amerikanske Universitet Beirut (AUB) i koordination med FN’s Hjælpeorganisation Work Agency (UNRWA) statistikere, fandt atarbejdsløse blandt palæstinenserne var 56 procent mod kun 38 procent af den erhvervsaktive befolkning. 53.000 ud af 120.000 flygtninge – anses for at være i stabil beskæftigelse.

Kun 6 procent af palæstinenserne går på universitetet, i modsætning til 20 procent af libanesere, hedder det i rapporten.

En stor del af skylden placeres på de statslige restriktioner, der kræver, at palæstinenserne skal have arbejdstilladelse, og som på trods af de seneste lempelser stadig udelukker palæstinensere fra visse erhverv, såsom medicin.

kilde: elderofziyon

Written by semit

19. december 2010 hos 16:47

Lagt i Apartheid, Libanon

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: