Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Israels økonomi er den hurtigst voksende i Vesten

leave a comment »

 

Israels økonomi vokser og vokser

Israels økonomi er den hurtigst voksende i Vesten, rapporterer Central Bureau for Statistiker (CBS).

Israels bruttonationalprodukt voksede ifølge CBS Data og Skøn med 4,5.% i år 2010 – 0,5% mere, end man havde forventet. Dette skal sammenlignes med kun 2,7 % i de øvrige 33 lande i Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD). Israel blev medlem af OECD i september sidste år.

I 2009 voksede Israels økonomi med 0,8 % og med 4,2 % i 2008 til trods for det verdensomspændende økonomiske krak i 2008. Bruttonationalproduktet per capita steg med 2,7 % sidste år sammenlignet med et fald på 1,1 % året før. I OECD som helhed steg sidste års per capita BNP? med 2,3 %.

Israel klarer sig også bedre på arbejdsmarkedsområdet end resten af OECD-landene med en arbejdsløshedsprocent på 6,7 % sammenlignet med 8,3 % i de andre lande.

CBS noterer tre markante udviklinger i Israels økonomi i løbet af 2010: Eksporten aftog i tredje kvartal efter voldsom vækst i anden halvdel af 2009; hurtig vækst i det private forbrug begyndte at aftage; og investeringer i boliger og lignende voksede fortsat.

kilde: email fra http://www.supportisrael.net/

hvor man kan abonnere på de vigtigste nyheder, der kommer som email ca 1 gang om ugen til ens indbakke. Israels samarbejde med resten af verden synes at blive større og større og intet under, da Israel har meget at byde på indenfor bioteknologi, IT, alternativ energi, sikkerhed og militært udstyr.

Written by semit

10. januar 2011 hos 17:07

Lagt i Finans, Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: