Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Forskelsbehandling

leave a comment »

“Der er absolut ting at kritisere i Israel. Det, man ofte glemmer i den forbindelse, er at undersøge, om ikke netop de ugerninger, man anklager Israel for, også findes hos araberne, blot i en 10 gange værre udgave… ” Citat Leif Nørholms blog

Det er nemlig rigtigt, at anvender man et helikoptersyn og ønsker at se på forskelsbehandling i Israel, er den uofficielle forskelsbehandling langt mindre end den officielle i Jordan (der fratager palæstinensere deres statsborgerskab, og Iran (der hænger homoer), Saudiarabien og Yemen, og Tunesien (hvor 50 lige er blevet skudt af politiet), Somalia, Ægypten (der jager koptere), Libanon (der holder palæstinensere ude fra samfundet).

Generelt er luppen rettet mod Israel og det på trods af, at demokratiet ligner vestens. Fjender ville sige, at arabere har lige rettigheder, men alligevel ikke deltager på lige fod i samfundet. Det er nok rigtigt, for en eller anden gruppe SKAL være nederst. I Danmark er det de arbejdsløse og indvandrere. Der vil statistisk altid være en gruppe, der er nederst i samfundet. Men når Israel har en gruppe, der er nederst – så er det pludselig apartheid. Den anti-israelske site stoppamatchen.se siger fx, at det er apartheid at den arabiske befolkning ikke er fuldt parlamentarisk repræsenteret i Knesset (det israelske folketing). Det er rigtigt, der kun er få arabere eller muslimer, men de kan da bare stemme på hinanden! Men det gør de ikke. Så er det da klart, at Knesset kun repræsenterer dem, der er stemt på.

Written by semit

11. januar 2011 hos 17:47

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: