Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Stigende anti-semitisme får jøder til at flytte til Israel

leave a comment »

Ifølge tal fra Jewish Agency og offentliggjort sidste uge på FightHatred.com hjemmesiden, var der i 2010 en stigning på 63 procent i antallet af belgiske jøder, der gjorde Aliyah (imigration)  til Israel. To hundrede og halvtreds belgiske jøder valgte at gøre Israel til deres hjem i 2010 sammenlignet med 152 i 2009. I rapporten fokuserer på stigende anti-semitisme i de seneste år, og stigningen i voldelige angreb mod medlemmer af det jødiske samfund, specielt hareidi religiøse medlemmer, var årsager til den kraftige stigning i antallet af personer der gjorde Aliyah.

Der er 40.000 jøder i Belgien i dag, omkring halvdelen af dem er medlemmer af det jødiske samfund i Antwerpen, som er berømt for sit bidrag i at gøre byen til et førende global centrum for diamanthandel, men samtidig i stigende grad er blevet truet i de seneste år. Mellem 2004 og 2008 registreredes omkring 60 anti-semitiske episoder pr år. Det samme antal episoder blev registreret i de første fire måneder af 2009 alene.

Anti-semitiske episoder har været stigende ikke blot i Belgien, men i hele Europa. For seks måneder siden sagde det Jødiske Kongres præsident Moshe Kantor, at de europæiske jøder er i sin værste tilstand siden afslutningen af Anden Verdenskrig .

“Jøderne er bange for at gå på gaden i Europa med deres jødiske symboler” sagde Kantoren. “Synagoger, jødiske skoler og børnehaver kræver pigtrådshegn og sikkerhed, og jødiske mænd, kvinder og børn bliver der slået på i fuldt dagslys”. Et  mål for anti-semitiske angreb har været synagogen i .Malmø. Sidste år blev den ramt  to gange inden for to uger , begge angreb var i form af en bombe i synagogen. Heldigvis var der ingen tilskadekomne.

kilde: INN

Stigende anti-semitisme og anti-zionisme fører til øget indvandring til Israel og gør derved Israel stærkere, selvom man kunne tro at demoer og boykot og anti-zionisme havde til hensigt at svække Israel og isolere Israel. Men i praksis virker det omvendt. Israel samarbejder mere med andre lande (især Asien) og har øget international anerkendelse (OECD, CERN, EU-aftaler). Derudover bidrager de mere og mere med solenergi og opdyrkning af gold ørken, der især kommer Indien og afrikanske stater til gode. Israels BNP er i voldsom vækst trods tiltag på boykot-fronten og måske især derfor, fordi modstand gør stærk. Vil anti-zionister have indflydelse på zionisters politik, er alternativet istedet at samarbejde i positiv ånd istedet for at afvise Israel negativt. Man samarbejder hellere med folk, der synes om en eller ens projekter end det modsatte. Er det sådan det er? Samarbejdet mellem USA og Israel er stort og måske netop derfor har USA meget indflydelse på Israel, mens de lande, eller skal vi sige organisationer og universiteter, der er negative overfor Israel – ingen indflydelse har. Hvor svært kan det være?

Written by semit

15. januar 2011 hos 13:46

Lagt i Antisemitisme

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: