Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Tusinder vil stoppe Hizb ut-Tahrir – Danmark

leave a comment »

Tusinder vil stoppe Hizb ut-Tahrir – Danmark.

Det er ikke mange demonstrationer der får denne pressedækning, men her er berlingske’s dækning og så endda inden demonstrationen.

Hizb ut-Tahrir (Arabisk: حزب التحرير;, Befrielsespartiet) er et internationalt sunniislamistisk politisk parti, hvis mål er at skabe et panislamisk kalifat. Partiet blev stiftet i 1953Jerusalem af den retslærde sheikh Taqiuddin an-Nabhani. Partiets øverste ledelse holder i dag til i Jordan.

Hizb ut-Tahrir arbejder for en forening af alle muslimer under et islamisk styre (kalifat), fjernelse af al vestlig indflydelse i den islamiske verden (Dar al-Islam) og et liv efter den rette islamiske levemåde. Det indebærer, at alle livets anliggender skal styres efter islamiske love, sharia, og livsperspektivet skal bestemmes efter religiøse forskrifter om, hvad der er legalt og illegalt (Halal og Haram).

Hizb ut-Tahrir opfordrer muslimer til at vælte deres regeringer og kalder til armeret jihad mod Israel og resten af Vesten. Partiet opfatter selvmordsbomber som “legitime martyrhandlinger”.

Ifølge den amerikanske tænketank Heritage Foundation er Hizb ut-Tahrir aktiv i 40 lande med omkring 5.000—10.000 kernemedlemmer og titusindvis af løsere tilknyttede sympatisører. På verdensplan er størstedelen af medlemmerne etniske uzbekere, om end partiet er forbudt i Usbekistan og alle i de tidligere sovjetiske muslimske republikker i Centralasien og i Rusland. Hizb ut-Tahrir er også forbudt i de fleste arabiske stater, med undtagelse af FAEYemen og det delvist arabiske Libanon og også forbudt i Pakistan. I Vesten er det forbudt i Tyskland , fordi det har udspredt antisemitisk propaganda. Der har ligeledes været overvejelser om forbud i StorbritannienAustralien og i Danmark. I England er Hizb ut-Tahrir blevet forbudt på en række universiteter og uddannelsesinstitutioner efter konflikter med andre religiøse minoriteter, især jødiske og sikhiske studerende.

Der er mere i kilden:  Wikipedia

Written by semit

19. januar 2011 hos 14:56

Lagt i Israel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: