Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

Ytringsfriheden a la PA

leave a comment »

Præsident Abbas fra PA

Den Palæstinensiske Myndighed – PA – nægtede at give tilladelse til et rally for at fejre afsættelsen af Tunesiens autoritære præsident i onsdags i Ramallah, den administrative hovedstad på Vestbredden. Den franske avis Le Monde rapporterede, at et par dusin palæstinensere, der trodsede forbuddet, ankom på pladsen i Ramallah, hvor rallyet skulle finde sted blot for at finde, at de var i undertal af medlemmer af det regerende Fatah parti, der valgte samme tid og sted at iscenesætte en demonstration til støtte for palæstinenserne i israelske fængsler.

En korrespondent for Le Monde, Benjamin Barthe bemærkede, at politikæden omkring pladsen og tilstedeværelse blandt demonstranterne af mange mukhabarat (hemmelig politi) officerer fordrede megen tvivl om, at Den Palæstinensiske Myndighed havde til hensigt at forhindre ethvert udtryk for solidaritet med jasmin revolution i Tunesien, der førte præsidenten, Zine el-Abidine Ben Ali, til at flygte i eksil …

kilde: elderofziyon

Der har også været mindre demonstrationer i andre lande til støtte for Tunesien, herunder Jordan og Ægypten. Tunesiens jamsin revolution udemærker sig ved, at den er kommet indefra, ligesom i Østeuropa i starten af 90erne og desværre lykkedes det ikke i IRAN i sommers, da massedemonstrationer imod valget af Ahmandinejad varede i måneder på baggrund om tro på valgsvindel.

Men hvis et oprør mod PA og Abbas eller Gaza’s diktatur kunne starte indefra er det vel at foretrække fremfor militær intervention som Israel har forsøgt og dels vestlige lande forsøger i Afghanistan for at bedre forholdene, lighed, frihed, ikke-diskrimination og religionsfrihed og øget selvbestemmelse og fremfor alt, at det ikke er krudstønde. Når palæstinensere i Samaria demonstrerer for frigivelsen af netop palæstinensiske fanger, er det så ikke på kant med apartheid, når man vælger at hjælpe en bestemt etnicitet?

Tunesiens oprør har indtil videre kostet 78 livet, men hvor er venstrefløjen henne? Så snart arabiske demonstranter på vestbredden og i flotilla-krisen dør i sammestød med israelske tropper, så er venstrefløjen på banen med demonstrationer, men ikke når det er arabere der dør i sammenstød med andre arabere, heller ikke de 1000er der døde i Jordan, Syrien og Libanon. Hvorfor demonstrerer de ikke mod arabiske diktatorer, men gerne mod det israelske demokrati?

Præsident Ben Ali’s fald har åbnet øjnene for at mange arabiske lande er styret af diktaturer og skindemokrati. Ikke desto mindre er demonstrationer fra venstrefløjen ikke rettet mod disse lande men mod Israel, der forsøger at navigere i fjendtlige omgivelser – og det giver uundgåeligt sammenstød. Men er forbedrede arabiske forhold i Tuneisen, Yemen, Libanon, Ægypten, Somalia, NordSudan ikke langt rigtigere at demonstrere FOR istedet for IMOD Israel, som yderligtgående organisatoner gør?

Written by semit

21. januar 2011 hos 12:22

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: