Semitten's Blog

Om semitiske forhold i og udenfor Israel

109 henrettelser på en måned i Iran

leave a comment »

Siden urolighederne efter præsidentvalget i 2009 er antallet af politiske aktivister, der dømmes til døden og henrettes, øget voldsomt. Henrettelserne er blevet så mange, at Frit Iran, der ellers havde planlagt at demonstrere hver gang en ny henrettelse fandt sted, har opgivet projektet – organisationen kan simpelthen ikke følge med.  Det er jo forfærdeligt. På en måned er 109 mennesker blevet henrettet i Iran. For bare to år siden var det omkring 100 om året. Regimet vil skræmme folk fra vid og sans og sørge for, at de ikke går på gaden, siger Jaleh Tavakoli. Oppositionen i Iran øns …

kilde:  modkraft.dk

Modkraft er normalt ikke en kilde, der hverken støtter Israel eller zionismen, idet deres bloggere med overlæg diskriminerer, dæmoniserer og isolerer Israel og endda foreslår boykot af Israel i ny og næ. Det kalder jeg diskrimination istedet for samarbejde og dialog. Boykot af Israel er lig med boykot af alle israelske statsborgerne, og det ligger ikke langt fra sydafrikansk apartheid hvor man forskelsbehandlede folk på baggrund af deres statsborgerskab. Det ønsker boykot-israel folket at gøre. Modkraft er generelt anti-zionistisk, der betyder forsøget på at isolere, dæmonisere, boykotte og knække Israel som jødisk stat. Til gengæld er der ingen planer om at knække kristne, muslimske eller buddhistiske stater, KUN den jødiske stat. Anti-zionisme handler om at stille Israel i et dårligt lys, antageligt fordi det yderste venstre betragter Israel som EU’s og USA’s spydspids og forsvar for vestligt demokrati og markedsøkonomi og imperialisme i moderne udgave. Imidlertid er Israel ikke opstået på dette grundlag og har aldrig været hensigten at agere lillebror for vesten. Derimod er Israel og zionismen opstået af de samme problemer som Modkraft beskæftiger sig med. Racisme, forskelsbehandling og forfølgelse af et mindretal. Det er lykkedes jøderne at blive herre i eget hus, så vel som armenerne og kurdistan kan være på trapperne. Så det er paradoksalt , at det er netop er Israel, venstrefløjen hakker på, fordi jøderne har sagt nej og fra og farvel til deres undertrykkelse, brudt ud og dannet eget land på et territorie. Det har andre religioner også gjort, altså knyttet deres religion til territorie. Det gælder navnligt muslimerne og hinduerne.

Det israelske folk har brudt deres undertrykkelse og skabt et refugie for jøderne. Nu er det kurdernes og iranernes tur til at skabe et land, der er til dem og så vidt muligt demokratisk og frit og retfærdigt for alle.

 

Written by semit

26. januar 2011 hos 15:24

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: